www.lokalmagasinet.no NYHETER | Rådmannen vil bort Sø. 27. sep. 2020
Meny

Rådmannen VIL BORT

Knut Haugestad vil skifte beite etter over ti år som administrasjonssjef under sammenhengende sterk vekst i Vestby. Foto fra vestby.kommune.no

Publisert 25.01.14. (Reporter Svein-H. Strand) Vestby-rådmann Knut Haugestad vil bli rådmann i Oppegård kommune. Det er 14 søkere til å overta etter Harald Toft. 53 år gamle Haugestad, utdannet jurist, har arbeidet som rådmann i Vestby siden 1. september 2003.

♦ At han nå ønsker seg samme type arbeid i en stor nabokommune i Follo-regionen, og trolig søker også til andre administrative lederstillinger i distriktet, kommer ikke som noen stor overraskelse for innvidde.

Et signal om dette kunne brukere av det profesjonelle nettsamfunnet Linkedin se for noen uker siden, da rådmannen dukket opp som sterk bruker med sin profil. Haugestad har vært administrasjonssjef i en kommune som har vært i sammenhengende sterk vekst både før og etter at han tiltrådte, og som nå har betydelige voksesmerter. Det gjelder ikke minst i de mange ledd i den styrende del av organisasjonen, men også når det gjelder forutsigbarhet i politiske saker med kort horisont.

Haugestad kom til Vestby fra Hobøl, Vestbys lille nabokommune i øst, der han også var rådmann og innbygger. Han har senere bosatt seg i Moss.

Hva håper du å utrette i Vestby? spurte Kommunal Rapport våren 2003.

Man må holde orden på økonomien, for å få til andre ting. Og så er det viktig å trekke folk med seg og trekke dem sammen. Hvis man har orden i eget hus og får til en samarbeidskultur, vil resultatene komme, svarte han.

Og vi tar med enda et spørsmål og svar:

Er du en karrieremann, som sikter mot stadig større kommuner?

Jeg legger ikke skjul på at jeg er glad i utfordringer, men samtidig har jeg vært stabil i de arbeidsforholdene jeg har vært i.


Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland