www.lokalmagasinet.no NYHETER | Pandemivåren: Et boklig gjensyn Ti. 1. des. 2020
Meny

Boklig gjensyn med unntakstilstanden(LM 15.11.20. Redigert fra pressemelding.) Hva husker du egentlig fra våren 2020? Kommende uke får du et boklig gjensyn med unntakstilstanden som oppsto da den første coronabølgen traff Norge. Da alle landets skoler og barnehager stengte, da vi sluttet å klemme, da hjemmekontor ble normalen, og da sydenturer ble noe vi bare kunne drømme om.

Det var den våren vi samlet oss rundt nyhetssendingene for å få vår daglige dose med Erna og Bent. Men hva var det egentlig som skjedde?

Forfatterne av "Koronavåren" har fulgt fem personer fra februar til juni 2020. Felles for alle var at noe sto på spill da Norge stengte ned.

For Ellen ble alt som var bra med å være singel, tatt bort.

For Christina, som hadde tatt opp lån til kafeen hun driver, sto plutselig hus og hjem på spill.

For Rune ble det en kamp mot klokka for å holde hyllene i Rema-butikken fulle med de varene folk trengte i sin nye, isolerte tilværelse.

Sykepleieren Cathrine fryktet å havne i samme situasjon som kolleger i Italia, USA og Sverige.

Og for næringslivsleder Marianne ble det en vår på hjemmekontor, uten mulighet til å besøke sin alzheimersyke mor.

Forfatterne Guro Kulset Merakerås og Randi Lillealtern deler sine betraktninger om våren 2020 langs en tidslinje med viktige nyhetshendelser, kombinert med intervjuer av de fem hovedpersonene.


I tillegg har arbeids- og organisasjonspsykolog Marit Christensen og samfunnssikkerhetsforsker Stian Antonsen kommentert den historiske våren 2020.
 

Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland