www.lokalmagasinet.no NYHETER | På epost-fot med Yrvum Lø. 5. des. 2020
Meny

På epost-fot med Yrvum

Publisert 06.06.15 (Av LM-redaktør Svein-H. Strand) "Det går rykter (og jeg understreker rykter) om lovnader om pressestøtte og noe med en sti/vei utenfor huset ditt." Dette er noe av det klamme innholdet i en epost jeg i dag har fått fra Høyres Tone Yrvum.

Foto av Tone Yrvum: Vestby Høyre

I en epost til henne natt til i dag, om hennes injurierende utfall mot ordfører John Ødbehr i Moss Avis, skrev jeg blant annet:

"Jeg må lage en sak på dine oppsiktsvekkende insinuasjoner mot en partifelle som står på samme valgliste som deg. Lista fra en lokalforening som du heller ikke er medlem av lenger! Og hvordan kan du gå til valg på Høyres liste med den samme kandidat på førsteplass som du her æreskrenker?"

I sitt svar skriver den nå – åpenbart på flere måter – uavhengige kommunestyrerepresentanten:

"Det er en kjent sak blant lokalpolitikene i Vestby at den dagen man "krymmer et hår på ordfører Ødbehr sitt hode", så har man fått Strand og Lokalmagasinet som fiender for alltid."

Og:

"Man kan jo beskylde Moss Avis (A-media) for å ha partipolitiske grunner for sin måte å dekke Ødbehr-sakene på, men mange lurer på dine motiver for å alltid ta Ødbehr ensidig i forsvar?"

Og:

"Det går rykter (og jeg understreker rykter) om lovnader om pressestøtte og noe med en sti/vei utenfor huset ditt (?). Det håper jeg for alle parter bare er ondsinnet prat, men når man har "rusk i systemet" som Ødbehr har, blir man fort gjenstand også for grunnløse rykter hvor man da også drar med seg uskyldige parter."

Tone Blixøen Yrving har nå sitt formelle medlemskap i partiet Høyre utelukkende forankret i Akershus Høyre.

På den bakgrunn har jeg i kveld svart med en epost der jeg bl.a. opplyser at jeg vil gi fylkespartiet en redegjørelse med sterke og begrunnede synspunkter på hvordan jeg i mitt arbeid opplever hennes ulike politiske utspilli.

Ikke minst dette siste, hvor hun med klam og tvetydig hånd reiser spørsmål ved min journalistiske integritet. Samt at hun uforstandig nok trekker inn en privat naboklage fra meg og min kone som for tiden ligger til endelig avgjørelse hos Fylkesmannen.

I brevet til fylkespartiet vil jeg også gjenta et synspunkt fra min epost til henne i dag: Med sine siste utspill viser hun seg uegnet til politisk arbeid og samarbeid på såvel kommunal- som fylkesplan.
Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland