www.lokalmagasinet.no NYHETER | Overraskelser ventes i viktige valg i Vestby Høyre Sø. 17. jan. 2021
Meny

Overraskelser ventes i viktige valg i Vestby H

Publisert 23.10.14 (Reporter Svein-H. Strand) Etter en periode med svært sterke personstridigheter og hemmelig fraksjonsvirksomhet i Vestby Høyre, kan det angivelig ventes endel overraskelser ved de to viktige hendelsene som nærmer seg: Foreningens årsmøte 11. november og nominasjonsmøtet tidlig i desember.

♦ Størst spenning nå knyttes til det åpne årsmøtet med valg til styret. Det kan komme til å gi noen viktige signaler, ja kanskje også noen føringer, til nominasjonsmøtet. Også dette nominasjonsmøtet, der alle plassene på neste års valgliste unntatt førsteplassen skal besettes, blir åpent for presse og andre interesserte.

Foto: Vestby Høyre

Den siste tiden har fraksjonistenes klønete politiske opptreden samt nederlag i egen kommunestyregruppe, der den nye gruppelederen Eirin Stuhaug Bolle (bildet) er valgt med dobbeltstemme, vakt negative reaksjoner også i andre partier. Et planlagt borgerlig budsjettsamarbeid til desembermøtet i kommunestyret er så langt kansellert. Dette i håp om at det som regnes for å være kommune-styregruppas egentlig flertall, skal ta tilbake den politiske styring i løpende politisk arbeid, også i formannskapet, før en kommer til budsjettmøtet.

Valgkomiteen ledet av partiveteranen Paal Jargel har hatt en tid med mange viktige intervjuer, først foran nominasjonen av ordførerkandidat, nå foran både årsmøtet og det store nominasjonsmøtet.


Komiteen har vanskelig kunnet komme unna stridighetene siden i sommer når de har intervjuet kandidater. Etter det som blir fortalt til LM, har intervjusituasjonen gitt noen viktige avklaringer i alle fall for det som blir nominasjonskomiteens innstillinger.

Den endelige makt ligger så hos frammøtte partimedlemmer når det skal stemmes på folk til et styre som en stund har vært mye ute av drift som lokalforeningens øverste organ. Og selvsagt, i neste omgang: Til å bekle plassene på Vestby Høyres liste ved kommunestyrevalget 2015.

Sikkert er det at partiet ikke kan møte velgerne som en splittet flokk med sterke personlige feider uten å måtte blø svært mye i valget.

Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland