www.lokalmagasinet.no NYHETER | Orientering etter nedetiden Lø. 5. des. 2020
Meny

Orientering etter nedetiden

 

Fredag 29.03.13 kl. 16.54. Da er vi omsider på nett igjen etter å ha vært nede i hele ti døgn på grunn av forhold som vi selv ikke har hatt noen innflytelse på. Det vi vet er at nedetiden skyldes at et stort antall nettsider i porteføljen hos vår leverandør alle falt ned samtidig ved 17-tiden forrige tirsdag. Årsaken ble oppgitt å være en massiv feil på nettverket eller selve serverområdet vårt på serveren i St. Louis i Missouri, USA. Dataene på de aktuelle nettstedene har senere dag for dag blitt kopiert og kontrollert før de ble overført til ny server, og de første domener kom på nett igjen onsdag. I ettermiddag var det heldigvis vår tur. Men vi er ennå ikke helt i mål: Fortsatt mangler saker som er publisert etter 17. februar. Og i høyre marg er det helt tomt. Det viktigste er tross alt at vi kan publisere nye saker, etter å ha brukt vår Origo-blogg Son-sonen som reservekanal i noen dager, bl.a. for oppdateringer om nedetiden. Vi er tilbake med ordinære saker så snart som mulig, og beklager på det sterkeste den lange nedetiden overfor lesere og ikke minst annonsører. Fortsatt god påske til dere alle, ikke minst til vår nettansvarlige som har jobbet dag og natt med å få alle opp igjen så snart som mulig! Red.

Fredag 29.03.13. I tillegg til det som er publisert ovenfor, så har vi i kveld fått vite at LM foreløpig er tilgjengelig bare på adressen med skråstrek og ipub bak. Altså www.lokalmagasinet.no/ipub. Fordi publiseringsløsningen var overfylt, vil "den rene" hovedadressen www.lokalmagasinet.no ikke bli satt til å virke før databasen er vesentlig avlesset. Viktig å sjekke for dere som går til LM fra bl.a. favorlittlister! Sakene som ligger ute nå er dessuten fra en såkalt reservebackup av databasen vår per 18.2. Såvidt vi forstår kan dette bety at resten, fram til bruddet 19.3., må skaffes tilveie fra kopier vi måtte ha lokalt og så legges ut manuelt herfra. Men samtidig blir det en anledning til å bli kvitt saker som både er gått ut på dato og samtidig ikke har synderlig arkivverdi. Vi blir ikke arbeidsledige i påska! PS: Det arkivfaglige blir jo ellers tatt særdeles gådt vare på av Nasjonalbiblioteket i Mo i Rana, der LM kopieres og arkiveres fortløpende blant Periodiske tidsskrifter. (PS: Det som står innledningsvis her, om LMs nettadresse, er nå rettet. Adressen kan altså igjen skrives på begge måter. Red.)

 
Lørdag 30.03.13. Da har vi nettopp klart å få innholdet i høyremargen på plass igjen – med egne krefter, hurra! Magefølelsen viste vei: En ørliten endring i menyen på Editor-panelet var det som skulle til. Så ser det ikke lenger ut som om forsiden har vært utsatt for ran... I formiddag har vi også brukt mye tid på å rette opp bokstavfeil i margmenyen t.v. som følge av at vi er på nett igjen med data fra en reservebacup. Da ble det rare tegn i stedet for bl.a. bokstavene å og ø, som vi jo har rikelig av i det norske språk. I sakene på den såkalte nyhetsmodulen nedenfor forsidetoppen vrimler det av disse tegnene, så her har vi litt å gå løs på. Red.

Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland