www.lokalmagasinet.no NYHETER | Ordfører-nominasjon i Vestby Høyre igjen rammet av konflikt Lø. 5. des. 2020
Meny

Ordfører-nominasjon i Vestby Høyre igjen rammet av konflikt

(15.10.18. Sist oppdatert 01:53) (Reporter Svein-H. Strand) Som for fire år siden, er nominasjonen av ordførerkandidat i Vestby Høyre hjemsøkt av en alvorlig konflikt. Foran nominasjonsmøtet 17. oktober har en enstemmig nominasjonskomité innstilt Hilde Merete Feragen som kandidat. Men som troll av eske dukket en plakat til støtte for nåværende gruppeleder i kommunestyret, Pål Engeseth, opp på lokalforeningens Facebook-side 13. oktober.

Etter at alarmen gikk i det årsmøtevalgte foreningsstyret, som utnevnte nominasjonskomiteen, ble plakaten med bilde av en smilende Engeseth fjernet senere på dagen.

En kopi som LM har fått se, har teksten:

"Valget er ditt! Det er en glede å meddele at Pål Engeseth stiller seg til rådighet som Vestby Høyres alternative ordførerkandidat for valget 2019."

I et blått hjerte står teksten: "Sikrer Høyre tilbake i posisjon!"

Også fjerningen av Engeseth-plakaten er blitt et stridsemne, der også fylkespartiets sekretariat er trukket inn. Etter det LM forstår, møter fjerningen av alternativ-kandidaten på lokalforeningens offisielle Facebook-side full forståelse i sekretariatet.

Som vanlig er i partienes lokallag, skal kandidater fremmes for den valgte nominasjonskomiteen innen en gitt frist.

Videre kan alle med gyldig medlemskap sette fram ett eller flere motforslag på selve nominasjonsmøtet. Noe som i en voteringsrunde kan ende med kampvotering mellom innstilt og alternativ kandidat (eventuelt siste gjenstående alternative). Dette skjedde for fire år siden da daværende ordfører John A. Ødbehr stilte til gjenvalg og ble nominert med et klart flertall i ryggen.

Resten av Vestby Høyres valgliste blir fastsatt på det ordinære nominasjonsmøtet 21. november. Nominasjonskomiteen står nå midt i arbeidet med å lage et komplett forslag til valgliste.


Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland