www.lokalmagasinet.no NYHETER | Om fyrverieriskader og svineinfluensa On. 2. des. 2020
Meny

Mange vil få alvorlige øyeskader

Publisert 31.12.12 I natt vil 15-20 mennesker få alvorlige øyeskader. Brannsjef Johnny Breivik i Bergen mener forbud mot salg av fyrverkeri over disk er det eneste som kan stoppe skadene.

♦ – I Bergen skal det være 17 minutter med flott offentlig fyrverkeri i kveld. Hvis vi kunne ha sett på det sammen, i stedet for at folk løp rundt i gatene og skjøt opp selv, ville nok skadestatistikken sett helt annerledes ut, sier brannsjefen til NRK.no.

Brannvesenet er forberedt på en travel natt, til tross for at det i Bergen er totalforbud mot oppskyting av raketter innenfor bompengeringen, samt i Salhus og på Laksevåg.

EKSTERN LENKE TIL HELE SAKEN.

Svineinfluensaen brer fort om seg

Publisert 31.12.12 Det begynte i Tromsø og Bodø like før jul. Nå like foran ingangen til et nytt år aksellerere utbredelsen rundt om i landet. Alene på Ahus har 72 personer blitt innlagt med svineinfluensa de siste to ukene. Folkehelseinstituttet tror økningen vil fortsette etter nyttår.

Det sirkulerer tre forskjellige influensavirus denne sesongen:

Influensa A(H1N1) (pandemiviruset fra 2009), influensavirus A(H3N2) og influensavirus type B. Andelen av influensa A(H1N1) økte i uke 50.

Dette tilsvarer funn gjort i andre europeiske land som også er på vei inn i sin årlige influensasesong, selv om influensa B foreløpig ser ut til å være mest vanlig ellers i Europa.

EKSTERN LENKE TIL HELE SAKEN.

Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland