www.lokalmagasinet.no NYHETER | Olsok-kåsør med sterke lokale røtter On. 26. juni 2019
Meny

Olsok-kåsør med sterke lokale røtter

Publisert 28.07.15. Endret 04.08.15

(Tekst og foto: Svein-H. Strand)

Den oppsatte Olsok-kåsør på Son Kystkultursenter (arr. ble avlyst på grunn av regnvær, red. anm.) har mildt sagt sterke røtter i lokalsamfunnet selv om hun er født og hjemme-hørende i Oslo.


BILDET: Sidsel Grues personlige lokale forankring i Son ligger sterkt i familiens sommerhus i Strandgata gjennom generasjoner. Bak naboskapet til Dørnberger-huset (i bakgrunnen) ligger det mang en historie. Følg med i LM!


Hennes farfar, Ragnvald Oliver Olsen, var fra 1918 til 1940 kaptein på D/S "Oscarsborg I" som gikk mellom Son og Oslo. Hennes pappa ble født i Son og flyttet til Oslo først i voksen alder.

Oldefaren på morssiden, Johan Holter, drev butikk der Son Kro er nå. Morfar Karl Johan Holter ble født i det huset. Han havnet etter hvert i Hølen som kemner og kunstmaler.

Karl Johan og bestemor Amalie drev postkontoret og telefon-sentralen i det huset hvor Hølen kunst- og bokkafé nå holder til, tilføyer Sidsel.


Alle skjønner da at vi "er" i det velkjente Holterhuset, nesten under den gamle jernbanebrua.

– Min mor ble født i det huset. Jeg og broren min ble født i Oslo, men familien bodde i huset på den tiden, avrunder Sidsel Grue om sin bakgrunn.

Etter det LM forstår, er morgendagens kåseri om Olav den hellige og den for Norge sterkt historie-endrende hendelsen på Stiklestad i 1030, skrevet med atskillig glimt i øyet. Den alvorlige bakgrunnen burde kunne tåle dét – i 2015.

 

Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland