www.lokalmagasinet.no NYHETER | "Oliven-reporter" var gjest 17. mai On. 2. des. 2020
Meny

"Oliven-reporter" var GJEST DER 17. MAI

(14.06.18. Oppdatert senest 16:55. Rettelse publisert 17.06.18 11:20.)

(Kommentar og redegjørelse av Svein-H. Strand, LM-redaktør) Den tidligere kriminalreporter Nina Johnsrud (59) som skrev gårsdagens "Oliven-oppslag" i Moss Avis på nett var selv gjest da Café Oliven holdt ulovlig åpent 17. mai. En reportasje om noe av det hun "satt på" ble først tilbudt meg i en nesten timelang telefonsamtale sent tirsdag kveld. Hun ønsket et samarbeid der hun trengte innsyn i LMs Oliven-relaterte materiale fra en person som har fått kildebeskyttelse, noe hun tildels fikk etter samtykke fra kilden.

► Selv kunne Johnsrud bl.a. fortelle at ordfører Tom A. Ludvigsen (Ap) også var blant gjestene 17. mai., angivelig inntil han skjønte at det måtte dreie seg om ulovlig åpning uten bevilling.

Til dem som spurte, skal innehaver Charlotte Holløkken ha sagt at åpningen var fundert på en ambulerende bevilling basert på lukket selskap. I den forbindelse var det angivelig reservert bordplass til 30 personer.

Det som gjestene kjøpte, skal ifølge Johnsrud ha blitt betalt med å "vipse" og å dra kort der pengene gikk til Holløkkens private konto.

Reporteren var for øvrig blant dem som var fotografert ved et bord på et stort oppslått bilde fra 17. mai som ble gjenbrukt da Moss Avis i nettutgaven 23. mai detonerte bomben om flere dager med ulovlig åpning

Nina Johnsrud, som nå bor i Son, tok sluttpakke i Dagsavisen høsten 2016 etter å ha arbeidet i Arbeiderbladet/Dagavisen siden 1985.

I forbindelse med hennes forslag om et samarbeid om den videre dekning av Oliven-saken, fortalte jeg henne at LM nå ikke hadde budsjettmidler til ekstern frilanshjelp. Nødvendige fototjenester faktureres internt.

Da foreslo hun en ordning ved å tilby sitt stoff til Moss Avis. Så kunne LM få publisere dette, underforstått kostnadsfritt, etter at saken var blitt publisert i MA.

Ikke overraskende var dette en forutsetning MA ikke kunne akseptere, om den i det hele tatt ble framsatt.

Reportasjen som ble publisert ved 15:40-tiden ville uansett ikke blitt publisert i LM på grunn av åpenbare svakheter, med sprikende fokus og uklar innretning. Den etterlater alt i alt flere spørsmål enn svar.

RETTELSE. Redaktør Mattias Mellquist i Vestby Avis opplyser 17. juni at reportasjen hennes ikke ble publisert (bak betalingsmur) også der, slik jeg opprinnelig skrev i denne kommentaren. Dette var altså ikke en "Fri flyt-sak" innen Amedia-gruppens lokalaviser i distriktet. LM kan ikke betale for netttilgang til alle, og har for tiden bare abonnement på nettutgaven til Moss Avis. Via Google får redaksjonen lenker med deler av innledningen som fører til betalingsmuren. Også denne handlet om Oliven-saken.
Slik oppsto feilen, som hermed beklages. Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland