www.lokalmagasinet.no NYHETER | Og alle unntatt Frp var grønne To. 3. des. 2020
Meny

Og alle unntatt Frp var grønne

Publisert 05.09.15 De skulle angivelig grilles. Men torsdagens valgdebatt mellom de ti førstekandidatene i Vestby ble en bra snill affære, der alle fikk anledning til å gjøre seg lekre. Og det gjorde de, mer og mindre vellykket, direkteoverført på nett-tv hos Moss Avis med litt for mange skjemmede brudd i sendingen.

Med førvalgsterke MDG symbolsk plassert midt i panelet, ble alle til slutt mer og mindre grønne. I ord. Via f.eks. KrFs familieverdier. Og friluftslivets verdier og gleder som ble andres grønne knagg. Samtidig som bebyggelsen i Vestby sentrum, med jorder til å verne, nærmest ble stadig høyere og by-lik.

Unntaket i å grønnmale seg var Frp ved varaordfører Trygve Thorsen, en samarbeidspeget pragmatiker som sa relativt lite, selv i sin sluttappell.

Men Vestbys politiske superveteran gjorde det klart at han gjerne påtar seg ordførervervet denne gang. Da som et kompromiss hvis det ikke skulle bli flertall i en borgerlig blokk for en ny periode med Høyres Ødbehr som sjef.

KrFs Lars Johan Rustad vred seg såpass mye på stolen da han ordførersnakket rundt Ødbehr, at en parti-intern avklaring bør være noe å prioritere. Heller Thorsen enn Ødbehr?

Venstres Arjo van Genderen ble man liksom ikke klok på heller, i ordførerspørsmålet. Eller var det dét man ble? Nok et behov for parti-intern avklaring. Eller vil mellompartiene at flere enn vanlig heller skal sitte hjemme og glane også på valgdagen?

Dyktig "programleder" og ordstyrer i Vestby Arena, men altså uten grilldress, var Trygve Nordby, Son, tidligere bl.a, rådmann i Oppegård. Påfallende var (et avtalt?) fravær av spørsmål og debatt rundt bl.a. et superviktig og superaktuelt tema som "Høyres utbryterlag" med tidligere illojale fraksjonister:

Altså Bygdelista, som toppes av folk innvalgt på fast plass eller som vara for Høyre for fire år siden. De håper nå på fire plasser og å komme på vippen, eventuelt sammen med Miljøpartiet De Grønne.

Førstekandidat Eirin Stuhaug Bolle, mislykket korttids gruppeleder i Høyre for bare noen måneder siden, snakker gjerne med de rødgrønne etter valget, hvis hun kan bli ordfører eller varaordfører.

Så noe nyttig kom det da ut av den to timer lange paneldebatten, der Vestby Avis sto som arrangør. I altfor stor grad med føringer fra den ferske InFact-undersøkelsen for Moss Avis med alle sine store feilmarginer. Så fikk jeg med også dette.

SVEIN-H. STRAND


Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland