www.lokalmagasinet.no NYHETER | Ødbehr til topps med 80 mot 30 stemmer On. 2. des. 2020
Meny

Ødbehr til topps med 80 mot 30 stemmer

Publisert 02.09.14. 20:21. Oppdatert senest 20:44: (Reporter Svein-H. Strand) Ordfører John A. Ødbehr er nettopp valgt på førsteplass hos Vestby Høyre med 80 stemmer mot 30 som ble avgitt til et benkeforslag på Eirin Stuhaug Bolle. Ødbehr har dermed muligheter for å bli kommunens ordfører for tredje periode på rad.

♦ 111 stemmeberettigede var til stede da møtet ble åpnet med valg av Nils Aage Jegstad som møteleder og Jan Oscar Svae til å føre protokollen.

Én representant forlot møtet før avstemmingen mellom de to kandidatene.

Det var ingen debatt som speilte de særdeles sterke brytningene i partiet i det siste. Denne første gang Vestby Høyre nominerer ordførerkandidat i

Ingen kritiske ytringer mot medlemmer var tillatt. Hver av de to ble presentert på positivt vis i innlegg med en avtalt lengde på tre minutter.

ØDBEHR "står han av"?

Publisert 02.09.14. (Reporter Svein-H. Strand) I Vestby Høyre har begge fløyer i partistriden mobilisert og hatt "ringerunder" foran kveldens nominasjonsmøte om førsteplassen på valglista til kommunevalget 2015.

Innen fristen for å kunne stemme, har partiet fått ca 60 nye medlemmer, får LM opplyst. Rundt tre av fire av de nyinnmeldte sies å støtte Ødbehr.

Nominasjonskomiteen, ledet av partiveteranen Paal Jargel, og med høyt respekterte og konflikt-rene Tone B. Yrvum fra kommunestyregruppa som nestleder, har nok en gang pekt på den sittende ordfører.

Nærmest som en understreking og bekreftelse på den tragiske og splittende personstriden som har rast til offentlig skue i over en måned, meldes det i dag likevel at det kommer benkeforslag.

Fraksjonistene foreslår ikke overraskende Eirin Stuhaug Bolle som listetopp.

Bolle ble nylig ny leder av kommune-styregruppa til tross for at bare seks av gruppas 14 faste representanter, pluss like mange stemmeberettigede vararepresentanter som ikke møtte, stemte på henne.

Nominasjonsmøtet, som starter kl. 19 på Vestby videregående skole, vil ventelig bli ledet av stortingsrepresentant og tidligere Vestby-ordfører Nils Aage Jegstad.


Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland