www.lokalmagasinet.no NYHETER | Ødbehr: – Andelen med private utenlandssamtaler er ikke stor On. 2. des. 2020
Meny

Ødbehr: – Andelen med private utenlandssamtaler er ikke stor

Publisert 05.01.15 (Reporter Svein-H. Strand) 14. januar utløper fristen kontrollutvalget har gitt ordfører John A. Ødbehr (H) for å levere en redegjørelse om sin telefon- og databruk de siste årene. Han vil her blant annet knytte en hoveddel av utenlands-samtalene som Moss Avis har gjort et stort nummer ut av, til jobbrelaterte samtaler.

Avisen har i to skandaleoppslag som senere har gått "Amedia-runden", gjort et stort nummer ut av at den godt voksne ordføreren er i et seriøst parforhold med en dansk kvinne. Siden hun er bosatt i Danmark sammen med sin datter, kan de formelt ikke kalles samboere.

"Kjærester" er da det mest nærliggende i forhold til offentligheten. Men de to i Danmark er, som Ødbehr sier, "min familie".

Moss Avis har ødelagt min vanlige glede rundt juletiden, og oppslagene har også gått sterkt inn på min familie.

Det fortalte han til LM på telefon lille nyttårsaften, nettopp kommet på dansk jord etter noen dager i den svenske fjellheimen sammen med en kamerat.

Apropos utenlandssamtaler: Dette er det fjerde telefonintervjuet jeg gir i dag, sier den tilgjengelige ordfører uten å banke inn poenget.

Før deg var det Vestby Avis, legger han til og gjentar enda en gang at jobbrelatert samfunnskontakt ligger til grunn for den langt største andelen også av hans utenlandstrafikk på tellerskritt og sms på telefonutskriften for 2013.

Et ikke uvesentlig moment, i alle fall et nytt moment for LMs vedkommende, seiler sakte inn fra Skagerak før intervjuet er slutt:

Jeg har valgt, og har anledning til å være, en godt tilgjengelig ordfører for både innbyggere og andre også i ferie og fritid så langt det passer privat. Også når jeg er på hytta i Danmark.

Du har altså både hytte og det som er blitt din familie i Danmark?

Det har jeg, og min innbyggerkontakt med mer har jeg også pleiet fra hytta og inngår i utenlandsandelen av min avtalte frie telefonbruk.

Uansett hvordan man skal karakterisere din telefonbruk og tilgjengelighet, har du tenkt på at det for senere ordførere i Vestby ikke blir lett å "ringe etter Wirkola", for si det sånn? Ikke alle har en livssituasjon som dette passer for.

Jeg skjønner poenget, men det er ikke noe jeg går og tenker på. Enhver velger sin måte å være tilgjengelig på som passer den enkelte ordfører. Jeg har valgt min måte og trives med det. Det gjør helt åpenbart også de som kommer i kontakt med meg, inkludert potensielle nye innbyggere som ringer til meg for å "sjekke Vestby", understreker Ødbehr.
Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland