www.lokalmagasinet.no NYHETER | Nyvalg av byggekomité: Bakke (MDG) kastet ut To. 26. nov. 2020
Meny

Nyvalg av byggekomité: Bakke (MDG) kastet ut

(21.05.19) (Reporter Svein-H. Strand) Politisk lokalhistorie ble skrevet i mandagens kommune-styremøte i Vestby da MDGs Bente Marie Bakke ble kastet som medlem av byggekomiteen for omsorgsboliger på Solhøy. Årsak: Hun har angivelig vært for aktiv, blant annet på Facebook, med å argumentere for å bevare den gamle skolebygningen i Son og tilhørende verneverdig naturmiljø.

► Komiteen har fem medlemmer, og Bakke har vært medlem siden den ble opprettet etter valget i 2015. Ordfører Tom Anders Ludvigsen (Ap) hadde bedt rådmann Sjur Authen "fremme sak" om nyvalg av byggekomiteen "etter opplysninger fra opposisjonen", som det heter i saksframlegget.

Det hører med til historien at det ikke er berammet noe nytt møte i byggekomiteen i perioden som nå går mot slutten. Siste møte var i februar.

I siste møte senket komiteen enstemmig, og av eget tiltak, tallet på omsorgsboliger fra 88 til 64 som rettesnor for den videre planlegging. Med bedre plass på det aktuelle arealet, oppsto da nok et argument for ikke å rive gamle Solhøy skole.

► Vestby MDG sender saken til lovlighetkontroll hos Fylkesmannen.

Ikke bare er Bakke blitt politisk straffet for at hun har benyttet ytringsfriheten som hun også har som folkevalgt. MDG har i tillegg mistet en plass som de fikk i det valgtekniske samarbeid med opposisjonen i 2015.

Da som nå ble byggekomiteen valgt etter forholdstall-prinsppet (forholdet mellom posisjon og opposisjon i kommunestyret).

► I stedet for en annen representant fra MDG, valgte kommunestyret mandag Frps Kenneth Lien Steen. Høyre pyntet litt på helhetsinntrykket ved å skifte ut komitémedlem Ann Therese Monge med Sveinung Eggen.

Høyres gruppeleder og ordførerkandidat Pål Engeseth begrunnet fra talerstolen dette skiftet med sykdom og at Monge har et "stort arbeidspress".

Resten av komteen ble gjenvalgt, med Annette Mjåvatn (Ap) som leder og Ane Nordskar (Ap) og Arjo van Genderen (V) som medlemmer.
Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland