www.lokalmagasinet.no NYHETER | Ny mediehverdag i det lokale: Innholdsmarkedsføring Lø. 5. des. 2020
Meny

Ny mediehverdag i det lokale: INNHOLDSMARKEDSFØRING

Publisert 22.10.15. Endret 14:33 AKTUELL KOMMENTAR: Svein-H. Strand En artikkel-lik reklame (med innebygd video) møter meg i konkurrenten Vestby Avis i dag. I et såkalt annonsebilag. Bilag på nett... Saken er utstyrt med deleknapper slik at leserne kan formidle tekstreklamen videre på Twitter og Facebook. Den er merket med: "Dette innholdet er ikke produsert av redaksjonen, men er betalt av annonsør."

Skulle bare mangle. Men hvem har produsert den? I en lang orientering rundt den historiske mediale nyskapingen som Amedia-gruppen nå introduserer i sine aviser, også i det superlokale, heter det blant annet:

"Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre."

Ingen ting? Vel, Redaktørplakaten gjelder visst fortsatt. Ifølge denne og norsk lov har ansvarlig redaktør ansvaret for alt innhold. Også annonser. Også i Vestby Avis, på papir som på nett.

Det er innlysende at nyskapingen med det, alt tatt i betraktning, pussige navnet Innholdsmarkedsføring, er et overlevingstiltak.

Her for et produkt som også nyter godt av flere hundre tusen kroner årlig i pressestøtte (for bevaring av pressemangfoldet!). Samt utstrakt artikkeldeling med Moss Avis, noe som nå også arter seg som åpenbart planlagt jobbsamarbeid på lokale reportasjer.

Her kommer så et ytterligere overlevingstiltak for Amedia-produktet som bærer alt sammen.

Overlever den gode journalistikken? Også det lille som er igjen, om noe i det hele tatt, av kritisk og undersøkende journalistikk og debatt i det lokale?

Bekymringen er betydelig blant norske journalister, som i den andre enden fronter muligheten for tap av mange arbeidsplasser.

For å si det sånn: Står valget mellom pest eller kolera?

Dagens artikkel-like reklame er ironisk nok for Møblia, med overskriften "Disse tipsene får deg til å sove godt om natten." La oss håpe de kan komme Amedia-redaktøren(e) til nytte.
Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland