www.lokalmagasinet.no NYHETER | Nominasjonssjokk Ma. 30. nov. 2020
Meny

Nominasjonssjokk

(09.11.18. Oppdatert senest 16:04) (Reporter Svein-H. Strand) På grunnplanet i Vestby Høyre går det sjokkbølger etter at nominasjonskomiteen presenterte sin innstilling til valgliste foran nominasjonsmøtet 21. november.

På kumulert 1.- og 2.- plass står vinner og taper av kampen om å være ordførerkandidat på det innledende nominasjonsmøtet 17. oktober: Henholdsvis Pål Engeseth en veteran i partiet og dagens gruppeleder og den politisk uerfarne Hilde Merete Feragen, for tiden igjen leder i foreningsstyret.

Tidligere ordfører i to perioder, John A. Ødbehr, Høyres første innvalgte i forrige kommunestyrevalg der partiet fikk sju representanter, er henvist til 17.-plass!

► Veteraner og medlemmer av kommunestyregruppa, Johanne Dønnestad Hauge (innvalgt som nummer fire) og Stig Haakon Eyde (innvalgt som nummer seks), er henholdsvis nummer 16. og 20 på listeforslaget.

En aktiv nykommer som betegnes som et lederemne, foreningens sekretær Jan-Henrik Flatla Palnes, er henvist til 13.-plass. I likhet med Ødbehr, var Palnes en av få som ble innkalt til intervju foran valget av ordførerkandidat.

► Palnes fikk tre av stemmene til de bare 36 stemmeberettigede som møtte fram. Ødbehr trakk sitt kandidatur under nominasjonsmøtet og anbefalte sine tilhengere å stemme på Engeseth.

Det vekker også oppsikt at Hilde Merete Feragens datter Marit Feragen, et ubeskrevet blad i lokalpolitikken, er på listeforslaget og så høyt oppe som nummer ti.

I NOMINASJONSKOMITEEN sitter denne gang Rolf Bækkedal (komitéleder, og som nestleder i foreningsstyret: i "tospann" med foreningsleder Feragen), Nneka Okoye (komiténestleder), Nils Åge Jegstad, Eddy Kobbel, Magnus Hammond-Moe og Karin Adolfsen.

Fra nominasjonskomiteen går det, uten at navn skal nevnes, sterke konfliktlinjer ut til noen av dem som i dag representerer partiet politisk, som folkevalgte. 
Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland