www.lokalmagasinet.no NYHETER | Når hver dag teller Fr. 30. okt. 2020
Meny

Når hver dag teller...

Publisert 25.04.13. Et verre tidsdrama enn det som nå utspinner seg for splitter nye Vestby Storsenter, har sjelden vært sett i næringssammenheng her i landet.

Kort sagt: Blir adkomstsveien til senteret ferdig og godkjent innen 17. mai? 

Arbeiderpartiets Tom A. Ludvigsen var ikke nådig i sin kritikk mot Vestby Senterutvikling DA og ville sette en frist til 10. mai. LM arkivfoto.

Hvis ikke, vanker det engangsbot på to hundre tusen kroner, ifølge plan- og miljøutvalgets vedtak mandag. Pluss dagbøter på tredve til førti tusen kroner for hver dag som går med nødløsninger for trafikkavviklingen. Bl.a. må Kirkeveien, en hovedvei i trafikksystemet til Vestby sentrum fra vest, kunne gjenåpnes for trafikk.

Ellers ja, ellers må senteret stenges, med de daglige tap dette vil påføre de rundt 50 forretningene i senteret. I overskriften som er valgt her, ligger så å si hele dramaet komprimert. Når så mye anleggsarbeid gjenstår og så mye penger og prestisje står på spill, blir det også fokus på effektiv utnyttelse av hver time. For ikke å glemme: Her må vi tro at overtidsgodtgjørelsen sitter uvanlig løst!

Det ansvarlige selskapet Vestby Senterutvikling DA, med adresse Trondheim, fikk godt med pepper da politikerne behandlet krisesaken for andre gang på en drøy måned. Tom Anders Ludvigsen, Ap, var ikke nådig i sin kritikk og ville sette en enda kortere frist, til 10. mai. Men utvalget endte altså på en uke mer. Dager som kan bli helt avgjørende når utgangspunktet er at den midlertidige anleggsveien ser ut som et krater, som det ble sagt.
Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland