www.lokalmagasinet.no NYHETER | Når august er omme, så er det slutt Sø. 27. sep. 2020
Meny

Når august er omme, JA SÅ ER DET SLUTTHva jeg skal gjøre nå, det vet jeg ennå ikke. Men jeg flytter i alle fall ikke til Italia, sier "Ale" etter til sammen 15 år i tjeneste i kjellerlokalene i Woldegården, medregnet to og et halvt år som ansatt hos to tidligere eiere.

(18.08.20) (Reportasje: Svein-H. Strand og Sturla Strand, foto) Det er ingen ting noen kan gjøre med det. Måneden heter august, året er 2020. Når august er slutt, da er det også slutt på over 12 år som lykkelig eier og driver av Ristorante 24 i Storgata, midt på "stripa" i Son sentrum. For ham, for Alessandro Onorato.

► Da overlater han lokalene og konseptet til andre. Til et par med adresse Son, de også, og som brenner etter å komme i gang. Men først: To dager med omstilling og stengte dører.

De bare kom og spurte for en stund siden. Så det har ingenting å gjøre med at jeg har hatt Ristorante 24 som salgsobjekt for interesserte. Det var for to-tre år siden, og ferdig med det, understreker han.

Men overdragelse blir det nå. Sons-paret som banket på, de solgte seg åpenbart godt inn hos Alessandro. Og vi håper å kunne presentere dem ved månedsskiftet.Sammen med "italienerne på kjøkkenet" som fortsetter hos de nye som overtar 1. september: Kjøkkensjef Andrea Lombardo (t.v.) og pizzasjef Giovanni Faechini.

De to italienske kokkene følger med når Kaos Pizza og Restaurant flytter inn. Og bra er kanskje dét. Så blir atskillig med kokkefaglig Italia-kompetanse på plass fra første dag i Woldegårdens intime kjellerlokaler. Nå med smittevernavstand mellom de få bordene som ikke er sommerplassert ute.

Men enda så fristende det jo kunne ha vært, så skal spisestedets juridiske navn Italienere På Kjøkkenet AS ikke videreføres. Det tar aksjeeierne, de tidligere ektefellene Alessandro Onorato og Louisa Aronsen med seg til formell regnskapsmessig og juridisk avslutning hos Brønnøysundregistrene.

► Utover det å være medeier og regnskapsressurs, så har Louisa i noen år hatt annet arbeid, og er fortsatt bosatt i Son. Likevel må man tro at det blir rart og vemodig, bare det å gå forbi Woldegården 24.

Og Alessandro da? Jo, han benytter denne muligheten til å kaste seg ut i det spennende og ukjente. Det er lite eller ingen ting han har å si konkret om dette når Lokalmagasinet er på reportasjebesøk.


ET OVERRASKENDE TILBUD

Tilbudet om eierskifte fra september kom overraskende. Og det er ikke bare å hoppe på en ny jobb, spesielt ikke i en bransje der mange er blitt truffet hardt av  coronaens herjinger.Far og sønn. Servitør Wesley G. Onorato følger naturlig nok ikke med når de nye snart overtar.

Men det virker som at han kjenner det skal bli godt. Både å ha litt fri mens litt av sommeren 2020 ennå finnes i Son og å jakte på det som skal bli et nytt kapittel i livet. I Norge.

Nei, Ale
som han kaller seg blant venner, Alessandro fra Sicilia han skal ikke flytte tilbake til Italia. Dét er i alle fall sikkert!

Vet du hva, jeg har bodd her så lenge at jeg føler meg halvt norsk, understreker han til den saken.

‒ Og hva med ekte norsk mat?

Da sier jeg ahh... fårikål, kumle, spekemat, hummer og reker og gode oster! For eksempel.,

Gamalost?

- Hmm...

Nei, det får være måte på det norske for en som arbeidet i 24 måneder som lærling på kjøkkenet i det svensk-italienske strandhotellet Riva del Sole i pinjeskogen noen kilometer nord for den sjarmerende fiskerlandsbyen Castiglione della Pescaia. På Toscana-kysten.

Hva mer før vi takker farvel? Jo, som mange soninger vet, har det vært flere som har holdt liv i kjellerrestauranten i en kort eller litt lengre tid. Men ingen så lenge som dette. Og Alessandro har faktisk også jobbet som ansatt hos to av de tidligere eierne.

Til sammen snakker vi om 15 av de 16-17 årene han har bodd i Son.

DET MÅ VÆRE EN LIDENSKAP

- Hvis du skal holde på med dette, må du ha en lidenskap for det. Pengene kommer etterpå, smiler han og trekker til slutt fram et viktig utbytte utenom det økonomiske: De mange hyggelige mennesker han har lært å kjenne gjennom jobben. Og han er ikke snauere enn at han i en slik status også tar med "de mindre hyggelige".

Alessandro regner visst ikke de sistnevnte på minussiden, egentlig; mer som en viktig menneskelig erfaring å ta med seg.

Det bare er sånn, understreker han og slår ut med armene ved sitt store bord i utearealet.

Vi er alle forskjellige, og jeg kan selv være skarp i kantene når jeg synes det trengs.

Grazie e buona fortuna con il prossimo capitolo!
Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland