www.lokalmagasinet.no NYHETER | Næravisa ble ikke redaktør-nær nok To. 26. nov. 2020
Meny

Næravisa ble ikke redaktør-nær nok

(04.07.19) (Reporter Svein-H. Strand) Så sent som i september i fjor tiltrådte hun som ny redaktør og daglig leder i Vestby Avis. Hun ble da den tredje eneleder i den relativt korte historien til kommunens næravis. Nå har Kristin Wilhelmsen Hansen (bildet) sagt opp og slutter i august.

Da skal kvinnen med blant annet solid journalistutdanning begynne i et vikariat som nyhetsjournalist i Fredriksstad Blad.

Dette er såpass spesielt at vi spør hva som ligger bak. Og redaktør og daglig leder i VA på siste verset svarer villig og raskt:

‒ Jobben som redaktør i Vestby Avis har vært veldig spennende, og det var med et visst vemod jeg tok avgjørelsen om å si opp stillingen, fastslår hun innledningsvis.

Foto: Privat 

‒ Årsaken er rett og slett at jeg syntes det ble vanskelig å bo så langt unna avisens dekningsområde som i Fredrikstad. Og jeg ville gjerne vært mer til stede i lokalsamfunnet ‒ samtidig som jeg ønsket mer tid til familien, tilføyer hun.

‒ Det viktigste for meg ble da å frigjøre tid til familien, konkluderes det i Meldinger, der jeg tok kontakt, Facebook-venner imellom.

7. juni var det søknadsfrist for dem som ønsker å videreføre suksessen for den ukentlig nærvisa på papir. Og med en nettutgave som oppdateres daglig, også med litt innenriks i nedre del av forsiden. I nettutgaven lander også nyhetsreportasjer fra Vestby som er resultat av atskillig stoffutveksling med de øvrige Amedia-avisene i regionen.

Litt å ta tak i og holde orden på når man titt og ofte også skal være reporter. Kristin overtok etter mossingen Mattias Mellquist. Han gikk i september til en tilsvarende stilling i Akershus Amtstidende/Amta i Drøbak, også i Amedia-familien.

Hvem som tar over i Vestby får vi nok vite før juli er omme. Regiondirektør i Amedia Østfold/Follo, Petter Saugstad, har siste ordet når søknader er lest og intervjuer gjennomført.

Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland