www.lokalmagasinet.no NYHETER | Nå: Brevik skole "i flyt" Lø. 5. des. 2020
Meny

Nå: Brevik skole "i flyt"

Publisert 07.06.14. (Reporter Svein-H. Strand) Den politiske drakamp og fram og tilbake-vedtakene rundt Hølen skole er gått inn i historien. Nå er det Brevik skole som er "i flyt". Kommune-administrasjonen mener at det bare er alternativet utvidelse og rehabilitering som bør utredes. Men i kommunestyret kommer det 16. juni opp et forslag fra byggekomiteen om at administrasjonen skal utrede en "ny skole på ulike tomtealternativ". Og kostnadsrammen skal dobles, til 150 millioner kroner.

♦ Det var i våres Vestby kommune ble rammet av enda mer utbyggingssurr, med en prislapp på nesten fire millioner kroner bare for surret.

Den kommunale byggekomiteen og kommunens prosjektleder for tilbygget til Brevik skole og grensesenter måtte gå tilbake til start. Bygget var nemlig tegnet midt på en byggegrense.

Grensen er fastsatt i reguleringsplanen for området, men ingen så den før en ekstern prosjektleder fikk gå i gang med å bruke penger.

Ingen i kommunen med la merke til grensen i fjor vår. Ikke før bygningsavdelingen i vinter begynte å behandle en klage fra naboer.

Naboene protesterte sterkt på både byggeavstand og en byggehøyde på 8,5 meter pluss et ventilasjonsbygg på toppen av dette. En planlagt anbudskonkurranse ble avlyst og hele prosjektet på den forlengst overfylte skolen utsatt på ubestemt tid.

En estemmig byggekomité ledet av Pål Engeseth (H) hadde ikke annet valg enn å slutte seg til rådmannens innstilling om å nullstille prosjektet.

Tipsene foran kommunestyrets møte er at det i alle fall ikke blir et enstemmig vedtak. Flertall for en ny skole i nærheten av den nåværende kan være det mest sannsynlige utfall. En utsettelse slik at spørsmålet blir hengende i lufta gjennom sommeren, vil ikke bli godt mottatt.

Alle skisser viser en skole for 392 elever, 92 flere sammenliknet med prognosene i kommuneplanen.  Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland