www.lokalmagasinet.no NYHETER | MILLIONEN i sikte! Lø. 5. des. 2020
Meny

MILLIONEN i sikte!

(15.11.19) Om noen uker er det 17 år siden Lokalmagasinet.no ble lansert. Det var på mange måter et uprøvet eksperiment. Både rent personlig og for journalistikk (og informasjon) i det superlokale. Internett hadde passert sin første barndom, men var ennå bare i tenårene.

I DISSE DAGER, med en vanskelig overgang til ny publiserer, føles det noen ganger som å gå tilbake til start. Men selvfølgelig med et helt annet "fortegn": Vi stevner nok en gang mot et fabelaktig årsresultat for besøk og trafikk på de tusener av LM-sider som har bygget seg opp. Fra fortid og nåtid.

Denne gang er det faktisk et årsbesøk på godt over en million vi har innenfor rekkevidde!

I FJOR passerte vi såvidt 700.000 besøk. Det var hele 70 prosent flere enn året før. I 2019 kan det vise seg at besøket har lagt på seg ca 60 prosent oppå dette!

WORDPRESS-utfordringen i tillegg til mye bruk av tid på sosiale medier har på mange måter satt sitt preg på både 2018 og 2019, med perioder der LM ikke har vært oppdatert flere dager på rad, spesielt i 2019.

Det er derfor med ekstra stor glede de daglige besøkstallene kommer oss i møte fra serverloggen.

Et, mildt sagt, vesentlig poeng er ikke besøkstallene i seg selv, men tallet på sidevisninger. Noen dager i år har vi hatt over 28.000 visninger. Selv på dager uten oppdateringer blir det registrert langt over 20.000 visninger.

PÅ HVERT BESØK blir det i gjennomsnitt lastet ned 7-8 sider per dag. Vårt arkiv har nå ca 11.000 sider, inkludert 2100 i den såkalte nyhetsmodulen som de siste årene utelukkende har vært brukt til å arkivere notiser om bl.a. arrangementer.

PORTALFUNKSJONEN, høyremargens lenker til eksterne ressurser, bidrar godt til de stabile og jevnt økende besøkstallene. De er det i alle fall all grunn til å tro. I tråd med dette har vi høst bygget ut tilbudet, blant annet med lenker til sentrale dokumenter på Vestby kommunes hjemmesider.

Når det gjelder overgangen til å publisere på WordPress, så er det nå lagt opp til en delvis åpning av Beta-versjonen rundt kommende månedsskifte. Det vil si at vi i en periode skal publisere saker fra både denne og den gamle publisereren. Mer om dette i en egen orientering.

SVEIN-H. STRAND LM-redaktør
Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland