www.lokalmagasinet.no NYHETER | Ludvigsen forlangte å få opplysninger fjernet . To. 26. nov. 2020
Meny

Ludvigsen forlangte å få opplysninger fjernet

Publisert 23.09.15 En rasende Tom Anders Ludvigsen (Ap) ringte lørdag ettermiddag og ga LMs redaktør fem minutter til å fjerne deler av artikkelen En gordisk knute som var publisert kort tid i forveien. Det som sto der fra hans ordførertid var angivelig løgn. – Hvis ikke, så møtes vi i retten, som han sa.

► Det han ville ha bort, var at han i et sterkt mistillitsvedtak fra kommunestyret bl.a. ble bedt om å vurdere å trekke seg som ordfører etter å ha slått ned en pubgjest og fått 7000 kroner i bot.

Hendelsen ble i mars 2003 omtalt med store oppslag i lokalavisene og var også nevnt i andre aviser, og i bl.a. NRK radio.

LM fulgte saken fra sidelinjen. Nettstedet var startet få måneder i forveien, ble drevet på fritiden og hadde relativt lite egenprodusert stoff. Men portalfunksjonen, med egne sammendrag og lenker til kommunalreportasjer fra Vestby i lokalpressen, bidro til å bygge opp en leserbase.

► I denne saken har LM etter valget (også i forhold til et leserbrev som ble publisert før valget) basert seg på egne sammendrag av oppdateringene dag for dag, etter hvert som stadig mer rundt ordførerens voldsepisode etter arbeidstid ble avdekket.

I en av disse oppdateringene var nyheten at Ludvigsen også hadde sparket mannen han slo ned, mens han lå på gulvet.

Flere ulike hensyn tatt i betraktning, og av eget tiltak i tråd med daglige rutiner, ble det aktuelle avsnitt i lørdagens oppslag moderert lørdag kveld: Momentet om sparkingen, som framkom etter vitneavhør av andre gjester på Jeppes Pub i Vestby, er tatt bort inntil hele avisartikler fra den gang er gjennomgått. Red.

Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland