www.lokalmagasinet.no NYHETER | Lokalhistoriske filmintervjuer Ti. 27. okt. 2020
Meny

LOKALHISTORISKE FILMINTERVJUER

(28.04.18) (Reporter Svein-H. Strand) Vestby Historielag og lokalsamfunnet har i noen år nå vært beriket med entusiasmen fra en profesjonell filmarbeider: Jørn Svendsen, basert i Kjøvangen. I mars fikk han fullt hus da intervjuopptaket med den pensjonerte Son-fiskeren Ole Johan Johansen ble vist på Son bibliotek. Et opptak med Edith Brevik (bildet) er allerede vist i Vestby.

(LM-foto: Svein-H. Strand)

Son mistet en av dem som hadde sine røtter lengst og dypest på hjemplassen da Edith Blix Brevik, som var hennes fulle navn, gikk bort i august 2015, 99 år gammel. Skal vi tippe at opptaket snart står på plakaten i Son
og ikke bare én gang?

At slike enmannsproduksjoner ikke lar seg trille ut av ermet som perler på en snor, vil neppe overraske mange, om noen, som har litt innsyn i arbeidet på dette kulturfeltet. Jørn Svendsen har også sitt daglige arbeid som produsent i Filmpraksis AS å skjøtte.

Men se hva han har i "sekken" alt i alt for øyeblikket:

Jeg holder nå på å redigere intervju med nylig avdøde Lillian Bakke i Hvitsten. Opptakene ble gjort for fem år siden. Nettopp ferdig redigert er et intervju med 101 år gamle Ottar Brødholt, Tomter, om hans krigshistorie. Opptakene med ham ble gjort for fire år siden, forteller han til LM.
 
I vår har jeg også fått redigert ferdig et intervju med Karlstad-brødrene i Hølen opptak gjort for seks år siden. Så jeg ligger litt etter, kan du si. Enda har jeg flere intervjuer å redigere. Opptakene må gjøres når det er anledning for begge parter, og det tar jo bare en to-tre timer. Redigeringen og innhenting av alle illustrasjoner av det objektene snakker om, tar uker. Men det er veldig artig å jobbe med stoff som dette, forsikrer flmprodusenten.

Særlig artig er det å høre at folk har glede av filmene, tilføyer han og røper til slutt at han har avtalt et intervju med en soning, men som så langt ikke skal nevnes med navn.
Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland