www.lokalmagasinet.no NYHETER | LM-NISSEN ER HISTORIE Ti. 27. okt. 2020
Meny

LM-NISSEN ER HISTORIE

LM Arkivfoto. Copyright ©

(24.12.17) De som har fulgt oss i alle år kjenner LM-nissen. Han som alltid kom flyvende fra Sunnmørsalpene med sitt reinsdyr sent på lillejulaften og tok inn i uthuset på Nøtteløkka, der både julegrøt og kaffe sto og ventet på den greie karen.

I fjor savnet vi veldig både ham og dagboka hans på nynorsk. Han hadde tross alt vært med oss siden jula 2002. I romjula hørte vi fra slekta hans deroppe at han var blitt brått syk. Og på nyåret kom meldingen om at han var gått bort etter en enestående tjeneste som strekker seg lenger bakover enn noen i nisseslekta hans kjenner.

Før han valgte ut Son som julebesøkssted, hadde han hatt en tilsvarende tjeneste på alt som finnes av kystnære steder i Sør-Norge. I nyere tid var han et høyst uoffisielt æresmedlem av Staben i Luftkontrollsenteret for Østlandet på Hurum. Dette for en eksemplarisk opptreden med reinsdyr under alle slags vær- og trafikkforhold, særlig under en rekke innflyvninger til Son med mange innkommende jetmaskiner til Gardermoen.

Takk for innsatsen blant mange barn i Stor-Son gjennom travle juledager, LM-Nissen! Og for mange interessante morgensamtaler i uthuset over nykvernet kaffe i romjula. Alt hva du visste om de politiske forhold i Vestby kommune!

Som et varig minne vil det fine portrettbildet av deg med kaffekverna komme på plass her hver jul så lenge LM består.

Red.

Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland