www.lokalmagasinet.no NYHETER | KOMMENTARER OG DEBATT Ma. 1. mai 2017
Meny

Siste spiker i fjernvarmekista?

Publisert 09.09.12 LM melder 6.9.12 under overskriften ” Fjernvarme-skandalen vokser”: Økonomiskandalen med Vestby Fjernvarme AS vokser og kan bli gigantisk i et kommunalt perspektiv. Også morselskapet (Vestby næringsselskap) har nå begynt å vakle.

For oss som gjennom Tom Anders Ludvigsen og Ap-perioden fulgte med, og gjennom utallige leserbrev advarte mot å kjøre kommunens økonomi som et pyramidespill som får Terra kommunene til å rødme, er den eneste overraskelsen at krisen kom såpass fort.

"Etter meg kommer syndefloden" var et mye brukt sitat, men jeg trodde faktisk skuta ville bære til Ludvigsen var helt ute av kommunestyret.

Ap-koden gikk ut på å kjøre salgsummen for kommunal eiendom inn i driftsregnskapet og kjøpe tilbake med 100 prosent belåning pluss momsrefusjonen rett til drift, i stedet for å nedbetale mva-delen av lånene.

Kommunen som tomtespekulant med innbyggernes skattepenger var og er rimelig langt utenfor kommunens formål.


LM referer en mulig løsning ved at "Det utrolige kan skje at fjernvarmevirksomheten blir gitt bort for å unngå konkurs."!   

Ifølge Teknisk Ukeblad nr 28/6. sep 2012 side 35: er ”Sentral fjernvarme med tung og dyr infrastruktur .. på vei bort….. Det tror jeg selv bransjen selv ser.” (Dr.ing. T. H. Dokka Sintef).

Det ødeleggende resultatet av Arbeiderpartiets politikk for Son etter 2000 var og vil være synlig for alle i generasjoner. En tilsvarende ødeleggelse av økonomien var noe mer skjult, men ikke mer enn at det framstår som et mysterium hvordan presumptivt oppegående Ap-medlemmer av kommunestyret, og rådmannen, støttet Ludvigsen.


Spørsmålet er om velgernes hukommelse rekker så langt tilbake at de kan plassere ansvaret. Toppen på kransekaka blir om Ap ved valget neste år greier å projisere ansvaret på de borgerlige, og få makten igjen. I Vestby er dessverre alt mulig.

HANS CHR. AAKRE
Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland