www.lokalmagasinet.no NYHETER | Knut gikk fra Son til Drøbak 9. april for å melde seg til tjeneste på Oscarsborg Fr. 30. okt. 2020
Meny

REPUBLISERT FRA ARKIVET OG LITT ENDRET 11.04.2020

Knut fant opp ny birøktmetode GIKK fra Son til Drøbak 9. april


TILFØYD 28.01.2009: Knut Ottersen ble på slutten av fjorårets pleietrengende og pasient på Vestby sykehjem. Der døde han tidligere denne måneden.

Publisert 10.10. og 12.10.2008 (LM Svein-H. Strand og Sturla Strand, foto)
Han fant opp en ny metode for mer effektiv birøkt, KOS-metoden. Han har gitt ut to bøker på eget forlag. Han har tatt seg fram med kano fra Hølenselva i Son til Vansjø i Moss! Og da tyskerne hadde gått i land i Son 9. april 1940, så gikk han til Drøbak for å melde seg til tjeneste på Oscarsborg, der han hadde avtjent verneplikten året før.
Knut Ottersen ‒ Soning i fjerde generasjon. Trolig en av de siste i landet som har vært såkalt sjølhjulpen gjennom et helt ungdoms- og voksenliv fram til pensjonisttid.

Søndag 12. oktober fyller han 90 år, og mange soninger har forlengst forstått at vi snakker om han Knut Ottersen. "Biemannen." I det høyreiste hvite huset på toppen av Feierbakken. Ottersen-huset som i det rette måneskinn, på den rette måned
og sett borte fra meg på Nøtteløkka i Skoleveien er som en lokkende illustrasjon. Som omslaget på en av barndommens bøker. Om de unge detektivene, Hardy-guttene. Stille og hemmelighetsfullt. Veldig!

Rare greier det med hus, i alle fall gamle hus. De står liksom og forteller om seg sjøl, sånn er jeg og sånn er jeg.

Og tenk, der bor ikke Knut mer! I tre år nå har han bodd på Stenløkka bo- og servicesenter.

I Feierbakken 12 har han ikke vært verken innafor eller utenfor siden han flytta til Stenløkka da balansen begynte å svikte og han ikke lenger kom seg rundt omkring, blant anna for å levere kilo-enheter med honning som soninger hadde bestilt.

EN DJEVELSK GOD HONNING

Det var forresten, kan jeg love, en djevelsk god honning han fikk til ute i hagen sin og andre steder i Son der han hadde kuber utplassert. Rundt 80 stykker på det meste.

Et stort Norgesglass eller tre gikk unna skummelt fort i en familie på fire. Veldig dumt, for det var lenge, altfor lenge, til "Biemannen" kunne levere igjen og en nedtur å måtte begynne med norsk "kjøpeshonning" igjen etter Knut sin.

Knut mista faren da han var 15 år gammel, og han måtte da forsørge ei mor og ei søster.

Siden var han det som vel i dag kunne kalles frilanser.

LÅNTE 500 KRONER AV SON KOMMUNE

Knut kaller det ikke noe spesielt. Han klarte seg sjøl, punktum. Aldri måtte han til fattigkassa.

Men purung søkte han om og fikk et lån på 500 kroner fra Son kommune. Sånn at han kunne klare seg fram til de første inntektene kom da han starta med snekkervirksomhet. Blant anna med å lage bikuber både til bruk for seg sjøl og på bestilling fra andre.

Så sånn var dét. Knut klarte seg ‒ ikke minst fordi det var enda mer til næring og sjølberging som gikk for seg i Feierbakken 12 og andre steder innafor grensene til gamle Son kommune.

Det skal vi fortelle mer om seinere. For vi har vært og snakka lenge med "Biemannen".

Dette da bare for å komme i gang med skrivinga og sjølsagt for å la det bli kjent for alle på verdensveven at på søndag, da blir´n Knut 90!

Han trives greit i leiligheita si, når´n først må være der, og han gleder seg til bursdagen og å få besøk av slektninger og bekjente!

Den første blomsten hadde Lokalmagasinet.no med, og han tok den glad imot. Nå er det bare å følge på!

Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland