www.lokalmagasinet.no NYHETER | Klubben i Son: SLIK VAR DET Lø. 5. des. 2020
Meny

Klubben i Son:
SLIK VAR DET


Ved inngangen til påsken 2009: Sjokkerte soninger konstaterer at Klubben i Son er jevnet med jorden. Med hjemmel i et administrativt vedtak i Vestby kommune. LM-FOTO: Sturla Strand 

(26.11.18. Oppdatert 17:29) Feil, misvisende og mangelfull informasjon preger en god del av historien om den offentlige skandalen Klubben i Son, da som nå, etter avsløringene i Moss Avis om det som foregår på eiendommen nå om dagen. Her er noen hovedpunkter om hvordan den enestående saken egentlig startet.

► I 2006 startet eierne – i all hemmelighet – rivearbeider innvendig. Dette ble stoppet, men da var Klubben allerede rasert innvendig.

► Senere godkjente bygningssjefen i hovedsak et prosjekt for en større ombygging og utvidelse av den gamle bygningen.

► På vårparten 2009 fikk eierne tillatelse til å fjerne et hjørne av bygningen for å komme fram med anleggsmaskiner, og da var det ikke lenge før de søkte om å rive hele Klubben.

BYGNINGSSJEFEN GA PERSONLIG RIVETILLATELSE

Ved inngangen til påsken 2009 ga daværende bygningssjef, Hans Chr. Fæste, personlig rivetillatelse, og i løpet av påsken ble Klubben jevnet med jorden.

Ikke på noe tidspunkt var kommunens politikere formelt koblet inn gjennom plan- og miljøutvalget, enda det forelå protester fra naboer, Soon og Omegns Vel og Fortidsminneforeningen.


Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland