www.lokalmagasinet.no NYHETER | Kjøpte Elim-huset til Handelsmuseet i Soon Fr. 30. okt. 2020
Meny

Kjøpte Elim-huset til Handelsmuseet i Soon

Publisert 19.11.13. Endret senest 17:58.
(Reporter Svein-H. Strand)
Måneder med målbevisst arbeid har gitt resultater: Det private Handels-museet i Soon (tidligere Norsk Emballasjemuseum, med ca 35.000 gjenstander innsamlet gjennom 40 år i Oslo), den spennende tilveksten til Sons kulturelle attraksjoner. får lokaler i Elimhuset i Storgata 33.

♦ Metodistkirkens tidligere bedehus fram til 1987, der mange soninger blant annet har gått på søndagsskole, har senest vært bolig og har i en tid stått for salg. Etter en lengre runde med prisforhandlinger kunne ekteparet Knut og Gro Hallan signere kjøpspapirene onsdag.

Kjøpet har sine offer. Selges måtte nemlig selge en flott seilbåt og et klenodium av en Morgan veteranbil for å få fullfinansiert kjøpesummen. Den endte til slutt på 3.325.000 kroner.

Vi overtar 9. desember og regner med å åpne ved påsketider neste år etter endel oppussing. Stedet har allerede fått navnet "Hallanderiet". Nå skal vi hente inn mest mulig av opplysninger fra alle som har jobbet med handel i Son, og så skal vi lage "verdens mest spennende hus" i Son, forteller Knut Hallan (bildet) til LM.

Responsen er overveldende. Soninger gratulerer og vil bidra på alle mulige måter. Slike tilbakemeldinger er det virkelig artig å få, sier Hallan, klar til å gå i gang med oppusing og tilpassing av de 67 kvadratmeter store lokalene til ny og helårs bruk. Et aldri så lite uteareal ned mot Strandgata følger også med.

Les også: Har emballasjemuseum, mangler lokaler i Son.

Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland