www.lokalmagasinet.no NYHETER | Karen Klim og Kaja Norum på ÅRETS SOMMERUTSTILLING Ti. 1. des. 2020
Meny

Karen Klim og Kaja Norum på ÅRETS SOMMERUTSTILLING

Publisert 21:39. Oppdatert 22:05 Styret i Vestby Kunstforening kan også i sommer ønske alle innbyggere og sommergjester velkommen til sin årlige utstilling i Soon Seilforenings lokaler. Denne gang med glasskunstneren Karen Klim og den tidligere Nerdrum-eleven Kaja Norum som utstillere fra 18. juni til 3. juli.

► – Dette er blitt en tradisjon som mange vet å sette pris på. Vestby Kunstforening legger vekt på å presentere kunstnere som har en lokal tilknytning, men også gjøre oss kjent med andre, for eksempel denne gang fra Frysja kunstnersenter i Oslo.

Det sier foreningens leder Ellen Marie Rode Skaflestad til LM.

Hun tror det blir en spennende utstilling der unge Kaja Norum med sitt figurative uttrykk i tegning og maleri, kan oppleves sammen med den erfarne Karen Klims former og farger.

Fra pressemeldingen som ble sendt ut i kveld tar vi med denne presentasjonen av de to utstillerne:

GLASSKUNSTNER KAREN KLIM
Karen Klim er en meget kjent og erfaren glasskunstner. Et eventyr i glass startet da Karen Klim og Ulla Mari Brantenberg åpnet sitt verksted på Frysja i Oslo i 1978. Dette var et nyåpnet felt, og var med å gjøre håndverk til åndsverk, noe som var en helt ny dimensjon. Siden 1978 har hun arbeidet med varmt glass fra sitt atelier på Frysja. Vann, is og den fastfrosne natur er elementer som ofte inspirerer henne. Glasset er et spontant, mykt og føyelig materiale når det er varmt. For henne er det viktig å beholde noen av de kvalitetene i det ferdige verket. Etter at arbeidet er nedkjølt, benytter hun seg i noen tilfeller av sandblåsing og sliping.

I sin glasskunst har Karen Klim utviklet en egen meditativ dimensjon. I sine stilleben vil hun med det flytende, varme glasset forsøke å fange inn og fastholde formens sanselighet og karakter. Gjennom fargen og sammenstillinger ønsker hun å fortelle historier og skape stemninger som berører og forundrer.

FIGURATIVE KAJA NORUM
Kaja Norum er en figurativ billedkunstner oppvokst på Lørenskog, og er tidligere Nerdrum-elev. Hun hadde i 2011 sin debututstilling i Galleri Soon, og fikk mye oppmerksomhet for sitt bilde av komiker Sturla Berg Johansen. I ettertid har hun hatt ytterlige to separatutstillinger i galleri Soon, samt deltatt på flere kollektivutstillinger.

I denne utstillingen viser hun tegninger og malerier som i hovedsak består av portretter. Hun er opptatt av det maleriske håndverket, og at bildene skal vise en inderlighet og tidløshet.

Kaja Norum har hatt et opphold i sin kunstneriske virksomhet fordi hun har fått en liten baby, noe som også uttrykkes gjennom vakre tegninger.

Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland