www.lokalmagasinet.no NYHETER | "Julibrev fra Son" danket ut nyheter Sø. 29. nov. 2020
Meny

"Julibrev fra Son" danket ut nyheter

(01.07.17) Den store sommermåneden er her. Siden LMs første sommer, i 2003, har vi markert dette med å løfte fram Nils Kjærs berømte epistel, som han kalte sine kåserier, "Julibrev fra Son". Etter at LM hadde fått ny publiseringsløsning, laget vi i 2007 vårt eget oppsett i original språkdrakt fra 1911, og fotoillustrert av Sturla Strand.

På internett finnes denne tegningen av forfatteren og litteraturkritikeren Nils Kjær (1870-1924) fra Holmestrand bare på Lokalmagasinet.no. Det er selveste Christian Krohg som har laget det flotte portrettet.

► Siden da har siden hatt svært mange, trolig flere tusen, visninger. I 2009 fikk nyhets-sakene i LM overraskende sterk konkurranse på månedens første dag, etter at julibrevet ble "markedsført" på vår ferske Twitter-konto. Saken om forfatterens rotur til og fra datidens pol i Hølen endte på en rimelig oppsiktsvekkende andreplass i antall visninger for dagen. Og det med grei margin til nummer to.

Vi gjenbruker hermed nok en gang sommerbrevet som på sitt vis satte Son (og Hølen) på kartet for over hundre år siden. GOD LESNING - OG FORTSATT GOD SOMMER!
Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland