www.lokalmagasinet.no NYHETER | Jegstad tok Ødbehrs ønskeplass på valglista Ti. 1. des. 2020
Meny

Jegstad tok Ødbehrs ønskeplass

Publisert 03.11.12 (Reporter Svein-H. Strand) En interessant drakamp på to plan utspiller seg i Høyre, mellom partiets fylkesordfører Nils Aage Jegstad fra Vestby og Vestby-ordfører John A. Ødbehr (bildet).

Foto: Akershus.no 

♦ På nominasjonsmøtet i Akershus Høyre 1. november trakk Jegstad det lengste strået da han fikk sjetteplass på lista til stortingsvalget. Ødbehr hadde ønsket seg en sjette- eller sjuendeplass, med muligheter til å møte som vararepresentant i perioder.

I stedet havnet Ødbehr langt nede på lista, på plass nummer 20. For begge Vestby-kandidatene ble resultatet slik nominasjonskomiteen hadde foreslått.

Drakampen mellom de to profilerte Høyre-toppene går nå videre på den lokale areana, der bonden Jegstad fortsatt er sterkt imot at IKEA skal få eablere seg på Delijordet i Vestby sentrum.


Den innflytelsesrike Jegstad lanserer nå et tomtealternativ lenger nord i kommunen.

Samtidig har fylkesordførerens sønn Nils Jegstad pekt på en tomt i sørkommunen, altså nærmere Son. Dette har Jegstad junior gjort i en uformell e-post til ordføreren som i første omgang ikke ble journalført, noe Moss Avis gjorde et stort nummer av i går.

Ordføreren har trolig sitt helt på det tørre i forhold til gjeldende arkivrutiner både lokalt og sentralt, spesielt siden det ikke er gjort gjeldende noe unntak fra offentlighet og avisen fikk innsyn i "dokumentet" omgående. E-posten ble da publisert i sin helhet i avisens nettutgave.

Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland