www.lokalmagasinet.no NYHETER | Internasjonal OG ultralokal SÅNAFEST i Hølen og Son! Fr. 4. des. 2020
Meny

LM-fotos fra Sånafest(ivalen) 2014: Sturla Strand. Her fra Samtidsdans på Kolåsskjæret i Sonskilen.

Internasjonal OG ultralokal
SÅNAFEST i Hølen og Son!

Publisert 29.08.16 (LM Nyhetsdesk) Det er nesten et år til, men kryss av i kalenderen først som sist for dagene 17.-25 juni 2017. Da får vi oppleve en utgave av Sånafest som mer enn oppveier oppholdet i år da primus motor, Hølen-danseren Thea Færden Bringsværd, i stedet prioriterte sin nye morsrolle.

I juni sendte vi derfor ut noe som kalles "Open Call" der vi ba artister og kompanier melde på sine produksjoner til Sånafest. Det kunne være dans, teater, performance eller kunstinstallasjoner, forteller fungerende festivalsjef Andreas  Strand Renberg til LM.
 
1. august var fristen for påmelding, og vi ble tatt helt på senga av mengden med forslag som strømmet på. Vi fikk inn 240 ulike produksjoner fra 27 land!

Dermed ble nåløyet ganske lite for å komme med i 2017-programmet, og den lille arrangørstaben har gjennom måneden gjort en intens og grundig jobb med å plukke ut verkene som de ønsker seg.

Programmet er ikke ennå offentlig, men vi nærmer oss å kunne legge de siste puslespillbrikkene. Vi kan i hvert fall love et fantastisk program neste år, med høy kvalitet på kunsten som presenteres i lokalmiljøet vårt.

Målet til Sånafest er å være en internasjonal og ultralokal kunstfestival. Med det mener vi at vi vil ha kunst fra hele verden til Hølen og Son. Dette samtidig som vi bruker det fantastiske nærmiljøet for alt det er verdt, med all sin hygge og varme som det har å by på, sier Strand Renberg.


Som i fjor skal vi ha forestillinger inne i lokale hjem, i tillegg til at vi lager noen litt større scener for de produksjonene som krever det. Det blir også marked, festivalbar, wokshop for voksne og barn, konserter og mye mer, lover han.


Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland