www.lokalmagasinet.no NYHETER | Innspurt med nasjonale brosjer Fr. 30. okt. 2020
Meny

Innspurt med nasjonale brosjer

Publisert 20.12.14. Oppdatert senest 23.12.14. Grunnlovsjubileet går mot slutten sammen med 2014. LM ble etter hvert liggende langt etter med å presentere alle de nasjonale brosjene i den eksklusive serien som ble startet i januar, i samarbeid med eieren.

52 brosjer var målet. 20. desember startet vi på en kjempespurt, og i dag på lillejulaften er vi i mål, med god hjelp fra enkeltbilder som teller opptil ti brosjer.

Den flotte brosjen "Dronning Ragnhilds Drøm" i sølv som de aller fleste av de andre i samlingen.

Det skal lages en samling lenker til alt som har vært publisert om brosjene gjennom året.

En avluttende orientering fra den utenlandske eieren av den unike samlingen står også på programmet.

Noen vil kanskje mene at myntene er et forstyrrende element. Men brosjene er litt ulike i størrelse, og på denne måten kommer dimensjonene greit fram.


Her har vi "Saamanden".

"Markens grøde Knut Hamsun".

"Vor ære og vor magt" (t.v.) og "Norske sjømænd".


"Myllarguten" måtte selvfølgelig med!

Samleren har merket dette bildet med "Saami". Her er det hele fire brosjer med samisk motiv, og vi kan se at ett er kalt "Ishavet" og et annet "Lapfamile Norge."Engelskmenn fra den øvre klasse som nøt av norsk natur, var et såpass dominerende innslag i Norge under nasjonsbyggingen at de også har fått en plass i våre nasjonale brosjer. Brosjene på dette bildet er et eksempel på dét. Vi ser ingen påskrift på dem, men en tekst som følger med lyder: "Lorden", "Hunting", "Shooting", "Fishing". I rekkefølge nedenfra ser det ut for.


Her er vi tilbake til det erkenasjonale i to vikingemotiv: "Varderne Tændes" (t.h.) og "Baunen lyste og budstikken lød fra grande til nærmeste grande".Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland