www.lokalmagasinet.no NYHETER | Ingen av 14 innkalte vara kom til gruppemøtet i Høyre Lø. 16. jan. 2021
Meny

Ingen av 14 innkalte vara kom til gruppemøtet i H

Ordfører John A. Ødbehr kunne forhindret stemmelikhet og avgjort valget av ny gruppeleder. Men i valget mellom pest og kolera, som det sies til LM, dro han heller til et møte i Danmark. Arkivfoto: Svein-H. Strand

Publisert 31.08.14. (Reporter Svein-H. Strand) Situasjonen i Vestby Høyre er nå så bisarr at ny gruppeleder er valgt med oppslutning fra bare seks representanter. Hele 28 stemmeberettigede var innkalt til det utvidede gruppemøtet. (14 faste representanter og deres vararepresentanter). Men bare 13 møtte, alle faste. Ordfører John A. Ødbehr dro i stedet til et møte i Danmark.

♦ Som meldt i LM, fikk Pål Engeseth torsdag like mange stemmer som Eirin Stuhaug Bolle gjennom to valgrunder, fordi én stemte blankt.

Men stilt overfor muligheten til å bli ny gruppeleder etter loddtrekning, trakk Engeseth sitt kandidatur.

Spørsmålet nå er om begge eller en av dem stiller opp til kampvotering mot John A. Ødbehr tirsdag. Da er det nominasjonsmøte for førsteplassen på valglista til kommunevalget 2015.

Som LM tidligere har skrevet ut fra et godt kildegrunnlag, er partiet rammet av en unik personstrid som utspiller seg på tre fronter.

Fram til det ordinære nominasjonsmøtet i desember, henger kulturkirkesaken i offentligheten som en udetonert bombe over Pål Engeseth og hans amisjoner om en ny periode som toppfigur i partiet.


LM har fått innsyn i dokumenter som viser at Engeseth, som leder av byggekomiteen, har ført partiet bak lyset. Dette gjelder hvor store byrder kommunens forpliktelser beløper seg til i kulturkirkesaken.

At Engeseth i ettertid har beklaget dette, skulle man etter fleres partifellers mening ikke tro.


LM er nå også blitt tilbudt innspill til kulturkirkesaken fra en kilde utenfor partiet.


Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland