www.lokalmagasinet.no NYHETER | IKEA dropper Delijordet – vil til Sonsveien Fr. 4. des. 2020
Meny

Dette var LMs aprilspøk  2013.

IKEA dropper Delijordet – vil til Sonsveien

Publisert 01.04.13. Det har i påsken oppstått en stor endring i møbelgiganten IKEAs etableringsplaner i Vestby. Den norske toppledelsen innser at de er kommet i et tids- og kostnadsmessig uføre med etableringsplanene på Delijordet i Vestby sentrum. De har derfor kastet sine øyne på den uproduktive tomten ved Sonsveien stasjon der fylkeskommunen for noen år siden sa nei til etablering av et privat kinosenter med bl.a Jørn Svendsen fra Son på eiersiden.

♦ I en pressemelding som blir sendt ut senere i dag medgir ledelsen, etter det vi erfarer, at de forsent har innsett de store utfordringene med Delijordet, i et sentrumsområde som er under regulering og der jordvern-aspektet karateriseres som, sitat "et kostbart og nærmest vitenskapelig jordflytteprosjekt med relativt usikkert utfall".

Videre er IKEAs utgifter til en forsterkning av trafikksystemet i Vestby sentrum vanskelig å beregne og kan, som det heter, "bli en kostnadsbombe".

Vestby-ordører John A. Ødbehr (H) er på påskeferie i Sverige og har ikke vært tilgjengelig for en kommentar i formiddag.

Han skal ha blitt orientert om IKEAs kuvending allerede palmesøndag og vil angivelig innkalle til en pressekonferanse på Spa-hotellet i Son i morgen formiddag.

Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland