www.lokalmagasinet.no NYHETER | IKEA-saken vekker interesse også i utlandet Fr. 4. des. 2020
Meny

IKEA-saken vekker interesse også i utlandet

Publisert 26.11.13. Godt hjulpet av sosiale medier som Twitter vekker saken om å etablere et IKEA-utsalg på dyrket mark i Vestby nå bred nasjonal interesse.

♦ Alene fra LMs egen konto LMExtra med 1760 følgere ble det fra i går ettermiddag fortløpende publisert 16 meldinger, noen med lenke til artikler om IKEA-saken i LM.

To tvitter var på engelsk for å oppsummere saken om det verdenskjente varehuset for våre mange hundre utenlandske følgere. Blant følgerne på LMExtra er både flere nyhetsmedier representert, samt store og små "grønne aktører". Noen bruker Google Translate og får oversatt til norsk.

Et nytt IKEA-utsalg på "farmland in Vestby, Norway" reiser mange spørsmål, også om hva som egentlig ligger bak en slik lokalisering uten at det foreligger et tvingende behov.

Og beslutningsprosessen i en slik regulerings- og etableringssak er ikke lett å forstå, ikke alltid for norske lesere heller. Kanskje spesielt ikke at saken behandles av to statsråder og departementer som skal overprøve et lokalt flertallsvedtak. I den forbindelse vekker det undring at det på regjeringsplan ikke utøves et fritt overordnet fagligpolitisk skjønn som ligger i ordningen med såkalt innsigelse til kommunale vedtak.

Matstatsråd Sylvi Listhaug (Frp) viste på sin "befaring" i går både til valgløfter og at det er rett å etterkomme lokale ønsker som vil gi mange arbeidsplasser.


Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland