www.lokalmagasinet.no NYHETER | Hyggelig til stede på fjerde året To. 3. des. 2020
Meny

Hyggelig til stede på fjerde året(27.05.18) (Foto: Svein-H. Strand) Lørdag var det handelsdag med boder på Son torg for fjerde gang denne sommersesongen. Og på den største plassen fant vi ikke overraskende Eidsberg-bonden Odd Egil Myrås med en bråte sølvtøy og annet snadder. I kortbukse mellom sine to langbord i anledning tropevarmen.

Her, nærmest Storgata, har han fast plass på fjerde året. Han har med andre ord vært med siden tiltaket ble satt i gang, om enn ikke hver eneste lørdag. Myrås er flink til å "lese dårlig handelsvær" i Son som det ser ut fra indre Østfold. Det må være utsikter til noe handel, skal han ta den relativt lange veien. Selv om postadressen er 1880 Eidsberg, kan han fortelle at grensen med Rakkestad går gjennom gården hans.

– Jeg kan stå med ett bein i hver kommune, flirer han. Myrås har ellers faste kunder med øye for lekkerbiskener, spesielt én som her ikke skal nevnes ved navn. – Hun er lengst der nere, peker han. Og så sannelig...

Myrås har ellers atskillig å si om å være abonnent på den flermediale lokalpresse nå om dagen. Det får bli en annen skål. Men kanskje var det noe symbolskt i at det lå en bunke utgaver av Rakkestad Avis for salg på bord 1. Nå redusert til ukeavis. St.

(FLERE BILDER fra lørdagens torghandel på Facebook-siden Her i Son.)
Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland