www.lokalmagasinet.no NYHETER | HØYRE SNUDDE Fr. 30. okt. 2020
Meny

HØYRE SNUDDE!

Publisert 07.10.15. (Reporter Svein-H. Strand) Så skjedde det som på mange måter lå "i kortene" med høy sjansefaktor, slik Høyre sentralt har bestemt det: Den nye kommunestyregruppa har siste ord når det gjelder avtaler med andre partier. Og i går kveld bestemte gruppa med ni mot fire stemmer (én hadde forfall) å si nei til den valgtekniske samarbeidsavtalen med Ap, SV, Sp og V.

► I morgentimene i dag hersker et forklaringskaos. Forhandlingsleder Pål Engeseth fra mindretallet hevder til Vestby Avis at "den opprinnelige avtalen vi har med Ap ikke er holdbar". Årsak, sitat: "Vi kan ikke ha leder av kontrollutvalget og da har vi ikke en avtale slik vi ser det."

Engeseth sier videre at "han har informert" Aps Tom A. Ludvigsen. Mens Ludvigsen selv sier: " Jeg synes det er rart at jeg får den nyheten fra avisen."

► Uansett skal Vestby Høyre nå ut på en ny og hastig samarbeidsrunde, kanskje med en ny forhandlingsleder, som må være avsluttet innen mandag da det nye kommunestyret kommer sammen for å velge bl.a. ordfører.

Etter det LM erfarer, kan Høyre til syvende og sist velge å stå alene, en løsning som også ble drøftet da foreningsstyret behandlet saken. Hvem som da blir ordfører (og varaordfører), er for øyeblikket et helt åpent spørsmål.

► Et avgjørende moment kan bli om konstitueringen med valg til verv skal skje som avtalevalg (basert på ferdige navnelister) eller som forholdsvalg i henhold til kommunelovens bestemmelser.


Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland