www.lokalmagasinet.no NYHETER | Høyre må takle tiårets partiskandale i Vestby On. 2. des. 2020
Meny

Høyre må takle tiårets partiskandale i Vestby

Publisert 31.07.14 Oppdatert 02.08.14. (Reporter Svein-H. Strand) I et angivelig mistillitsforslag mot Høyres gruppeleder i kommunestyret, Stig Eyde, forfattet i et hemmelig fraksjonsmøte hos partileder Bjørn Skaug, trekker nå den ene etter den andre av underskriverne seg.

Foto av Stig Eyde: Vestby Høyre

♦ Initiativet, som kvalifiserer til eksklusjon, ble født på et møte som verken Eyde, partiets ordfører John A. Ødbehr eller de tre andre på topp i kommunestyregruppa kjente til.

Allerede i kveld har fire av underskriverne tatt avstand fra utspillet.

Flertallet av de 11 faste- og vararepresentanter har skrevet under uten å ha deltatt på møtet.


Noen skal ha følt seg direkte presset til å skrive under så å si på dørstokken hjemme og uten å ha mottatt kopi av skrivet.

Til Eyde kommer det nå svært sterke personlige beklagelser og sympatierklæringer
fra personer som har satt sin signatur under de alvorlige anklagene mot ham.

Det har vakt bestyrtelse blant partiets medlemmer og sympatisører, og stor forundring i andre politiske leire, etter at lokalpartiets kranke blødme ble blåst opp over flere artikler i både papirutgaven og nettutgaven av Moss Avis i dag. Alt signert avisens mangeårige kommunalreporter på Vestby kommune, Kjersti Halvorsen.

Det ligger nå an til en partipolitisk skandale av dimensjoner med lokalpartiets leder og kommunestyre-representant Bjørn Skaug som arkitekt. Og med kommunestyrerepresentant Eirin Bolle som støttespiller.

Skaug ledet an, men Bolle har ført i pennen det famøse skrivet med oppiktsvekkende beskyldninger mot Eyde om hvordan han utfører sitt lederverv, får LM opplyst.


Det brukes i skrivet ord som "direkte maktmisbruk", "trakassering", "diskriminering", "utilbørlig atferd" og "manglende åpenhet, mangfold, toleranse og likeverd".

Grovt uriktig og satt i scene alene for å bane vei for seg selv.  Det sier Stig Eyde på spørsmål ra LM, og varsler et lukket oppvaskmøte 26. august.

Det koster liksom ikke så mye å prøve å feie meg av banen med udemokratiske metoder. Jeg er jo 70 år og knapt interessant som lederfigur for lokalpartiet i årene som kommer. Det egentlige målet for denne fraksjonsvirksomheten fra partilederens side er vår ordfører og å forhindre at Ødbehr blir nominert på topp for tredje gang – til fordel for seg selv i en situasjon som jeg ser er svært passende nå, rent jobbmessig.

Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland