www.lokalmagasinet.no NYHETER | HOLLENDERSTADEN I PROFIL | Feier'n i krana Fr. 25. mai 2018
Meny

FEIER'N I KRANALM-foto: Svein-H. Strand

Publisert 30.11.10 Å være feier er ikke lenger som det var. Opp i høyden til der skorsteinene bor, bærer det fortsatt. Men når det gjelder hvordan feieren kommer seg opp til sin overordnede oppgave, så å si, ja der er det blitt noen ikke uvesentlige endringer.

♦ I alle fall noen ganger. Som her, da den fredede Thornegården i Son sto på menyen her sent i høst en gang.

Som vi ser: Den gammeldagse stigen er erstattet med en stigekran som løfter både feieren og en assistent, tenk, rett opp og rett ned. Rett på målet. I-ha!

♦ Så er det bare å feie over'n med utstyret da, til den blir gullende ren og betryggende i forhold til denne himla viktige tingen brannforebygging. Den ene skorsteinen etter den andre. Og det ene gamle huset i Storgata etter det andre.

♦ Flotte greier, og dette skulle'n ha sett og prøvd, feier'n i Son som både har gitt navn til Feierbakken og Feieråsen rett bortenfor. Hvor lang tid han brukte for å feie ren pipeløpene på taket av den gamle gården, hadde jo selvfølgelig vært artig å vite.

Vi tipper at dagens representanter for standen vil kunne anslå dette bra riktig. Ja, for all del: Det er bare å ta kontakt, så skal vi nok få lagt anslaget inn her - sammen med tidsbruken i 2010. Kom igjen da!

St.
Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland