www.lokalmagasinet.no NYHETER | Hinsides fornuft Lø. 31. okt. 2020
Meny

HINSIDES fornuft

Publisert 27.05.15 PÅ SPARKET. Det som har skjedd på styreplan i Vestby Høyre siden 18. mai og fram til i går er hinsides all fornuft. Politisk som generelt. Vi ser kort sagt en forening som verken kan eller vil disiplinere seg og ordne opp internt i uoverenstemmelser og ulike synspunkter.

Kleint nok handler det egentlig ikke om politikk, men om hvordan politisk arbeid tilrettelegges. Et påfallende trekk er også den manglende evne til å kommunisere ryddig og i egnede kanaler om status i partiarbeidet.

Manglende konsensus som bunn er ingen unnskyldning. En saklig pressemelding "på dagen", f.eks. rundt endringer i verv, er alltid konsensus i seg selv. Behovet for dette er desto større i krisetider som disse.

Et oversett problem i denne Høyre-foreningen er nettopp fraværet av selv middels kompetanse innen kommunikasjon, internt som eksternt.

En kompetansedrevet myndighetsperson knyttet til de sentrale styreledd og politiske poster ville, nærmest i kraft av seg selv, generere positive resultater. Det er en erfaring som finnes i viktige organisasjoner, i næringslivet ikke minst.

"GAMMELDAGS PARTI PÅ LANDET"

Vestby Høyre bærer ellers i litt for stor grad preg av å være et "gammeldags parti på landet" som ikke har prioritert å trekke til seg unge, friske krefter selv til "begynnerposter" i det temmelig store styret. Et parti der den Høyre-typiske individuelle personlige frihet nå gjennom straks ett år har utviklet seg til et slags anarki light.

Dersom personer i styret i kveld også får presset ordfører John A. Ødbehr til å trekke seg som ordførerkandidat i 13. time, etter å ha blitt valgt til dette av partimedlemmer i et særskilt nominasjonsmøte for flere måneder siden, så er det totalt "Texas" og en skandale som setter demokratisk lokalvalgprosess i vanry.

SVEIN-H. STRAND, LM-redaktør

Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland