www.lokalmagasinet.no NYHETER | Het ettervalg-strid Lø. 31. okt. 2020
Meny

HET ettervalg-strid

De danset glade sammen på Høyres valgkamparrangement i Glenneparken i Son, Vestby Høyres leder Hilde M. Feragen og ordfører og ordførerkandidat John A. Ødbehr. I går vraket hun Ødbehr, partiets innvalgte på førsteplass med alt 412 personstemmer og slengere bak seg, som partiets gruppeleder til fordel for nummer 2, Pål Engeseth. LM-foto: Svein-H. Strand

Publisert 06.10.15 Knallsterke kommentarer og påstander fra det som ligger an til å bli Vestbys nye opposisjon, om "halvsannheter" fra Høyre, dominerer nå i det offentlige ettervalgrom. Høyre hoppet i virkeligheten av forhandlingene med Bygdelista, MDG, Frp og KrF etter to innledende møter om posisjoner. Altså før det kom til forhandlinger om politiske saker i en blokk som med ialt 18 plasser eide flertallet etter valget.

► Dette avslører Frps Kenneth Lien Steen og Jeanette Hoel, henholdsvis nummer to og tre av partiets fire innvalgte. En fellesuttalelse fra Frp, Bygdelista, MDG og KrF legger ikke mye imellom, og overskriften er da også "Den maktpolitiske gutteklubben i Vestby kommune".

I det konstituerende kommunestyremøtet mandag får Høyre anledning til å sørge for at Lien Steen blir varaordfører, slik Frp vil sette fram forslag om.

Men dette forutsetter at et flertall i Høyres nye kommune-styregruppe i kveld kaster om på avtalen med venstresiden som fikk knapt flertall da foreningsstyret drøftet forhandlingsresultatet. Herunder at Ap skal ha både ordfører og varaordfører.

► Når det gjelder gårsdagens overraskende valg av kontro-versielle Pål Engeseth som leder i Høyres kommunestyregruppe i stedet for partiets ordførerkandidat John A. Ødbehr, innvalgt på førsteplass i kandidatkåringen, så var dette etter et forslag fra partileder Hilde Merete Feragen.

I et intervju med Vestby Avis sier Feragen at hun varslet Ødbehr om dette en uke i forveien, og at han i stedet er tilbudt plass i formannskapet. Ifølge forhandlingsavtalen med venstresiden skal Høyre bare ha én plass i formannskapet.
Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland