www.lokalmagasinet.no NYHETER | Hensynsløs atferd i journalistikkens bakrom Sø. 27. sep. 2020
Meny

Hensynsløs atferd i journalistikkens bakrom

(25.06.18) (Av Svein-H. Strand, LM-redaktør.) Jeg sitter og skriver dette på min veranda, startstedet for en ubehagelig og skremmende hendelse for meg og min kone forrige lørdag ettermiddag. Her i telegramstil:

► Uønsket inntrengning av en kollega i vår stue. "Ankring i stående stilling", til tross for instendige anmodninger om å komme seg ut.

► I stedet: Et bombardement av spørsmål. (Bl.a.: – Hva skriver du der?) Til meg som satt i en stol innerst i stua og skrev på en sms. Mindre enn én meter unna "ankerplassen".

LYDOPPTAK ble gjennomført fra skjult opptaker! (Ble opplyst etter flere minutter.)

► Politiet svarte ikke på mine to telefonanrop. Min kone tok etter hvert tak i hennes høyre arm for å prøve å geleide henne ut. For å hjelpe til med dette, reiste jeg meg opp fra stolen og ”puffet” henne litt i venstre skulder.

En drøy uke har nå gått med til å la sår få leget seg. Litt. Modnet seg har spørsmålet om hvordan jeg bør takle eventuell offentlig omtale.

POLITIANMELDELSE sendt inn samme kveld er nå bekreftet i brev fra Øst politidistrikt. Saken skal etterforskes, og påtaleansvarlig jurist er oppført i brevet jeg har fått.

"FORHOLDETS ART" er, ifølge "Bekreftelse på anmeldt forhold": Henynsløs atferd. (Straffeloven, Kap. 4.1, § 266.)

Med denne orienteringen håper jeg også å komme sladder og uriktig ryktespredning i forkjøpet. Om da den anmeldte i følge med "en venn", som observatør (og provokatør?), oppsøkte vår eiendom i Skoleveien 2 i Son.

OUVERTYRE: Feil hus. Anmeldte stormet ned til trammen på baksiden av nabohuset der vår fotografsønn bor og da satt foran døra til sitt soveværelse. – Er du Strand?

OG DETTE: Det mannlige følge, kommet inn i stua for å geleide sin venn de siste metrene ut til verandaen: – Dette blir en fin sak. Journalist angrepet av kollega!

► Alt på grunnlag av "manglende samtidig kommentar". (Til min kommentar og redegjørelse publisert i LM 14. juni.) Dette mens mitt STÅENDE TILBUD om kommentar/innlegg ikke blir benyttet.

En hendelse som aldri før har skjedd rundt mitt arbeid i det nære gjennom mange tiår – ja, som var utenkelig – har likevel skjedd.

DET NÆRE i Son er ikke hva det var. At det måtte en tidligere kriminalreporter til, er det vanskelig å finne ord for. Det er bare trist.

Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland