www.lokalmagasinet.no NYHETER | Har Liv et sjeldent eple? To. 3. des. 2020
Meny

Har Liv et sjeldent eple?


(24.10.18. OPPDATERT 25.10.18) (Reportasje: Svein-H. Strand, tekst og foto.) LM-saken om eplesorter i Sonshager er det mange som har lest med interesse. Tilbakemeldinger med tips om epler i andre gamle hager er også kommet. Blant annet fra Liv Følling (bildet) i "Løvberg-huset" i Storgata 45.

Den pensjonerte psykiateren med et stort hjerte for både gamle eplesorter og hager i gammel stil smiler godt og lurt da LM kommer til avtalt tid. Få skritt etter er vi i hennes nære hagerike der hun skal klippe av en kvist fra det fine gamle epletreet noen armlengder fra gjerdet mot gata.

Treet bærer nå ikke et eneste eple, for disse blir modne ganske tidlig på høsten. Men i en pose har Liv tatt vare på et par eksemplarer som vi kan ta med oss. Så vil de sammen med kvisten bli sort-bestemt, eventuelt etter en gentest.En kvist er utvalgt for å klippes og legges i posen som epleredaktøren skal ha med seg til sin mellomstasjon. Kanskje kan sorten bestemmes bare ut fra bladene? De er relativt store, og noen har fått høstfarger som kanskje sirkler inn sorten ytterligere.Her er hele det flotte epletreet i høstfarger! 

Og følg med både her og der, for Liv Følling har også en idé som vil vekke interesse hos mange soninger!
Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland