www.lokalmagasinet.no NYHETER | Håper det blir fast tilbud Ti. 1. des. 2020
Meny

Håper det blir fast tilbud


Mandag 30.11.15. (Tekst og foto: Svein-H. Strand) Midt i vrimmelen i julemarkedet på Son torg lørdag sto veldig nær nabo Trygve Nordby, eier av Spinnerigården og leder i Son Næringsforening som har det formelle ansvar.

Et knippe med store bilder fra julemarkedet ligger på herison.no.

Tiltaket med markedslørdager, på det som vitterlig er kommunal grunn, er som kjent en prøveordning som er politisk vedtatt. Om litt skal alt, som forutsatt, politisk evalueres og konkluderes.

Nordby kunne fortelle at foreningsstyrets rapport på det nærmeste er klar. Men naturlig nok er det satt av plass til omtale og vurdering også av de to julemarkedsdagene, slik at kommunen kan få rapporten før jul.

Personlig både håper og tror Nordby at prøveordningen blir en fast attraksjon i Hollenderstaden. Det er neppe galt å tro at hans rapportutkast på vegne av styret ikke anbefaler noe annet.

Økonomien i det hele, fra arrangørens side, er et eget kapittel som spinner rundt deltakerprisen på 500 kroner per bod. Hva nettoen blir etter fradrag av diverse nødvendige kostnader skal også på plass i rapporten.

Men bare så dét er klart: Spinnerigården dekker selv strømmen som går med.

Det er jo ikke rare greiene, smiler gårdeieren.

Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland