www.lokalmagasinet.no NYHETER | Hallanderiets Ærespris til Solveig Homme (90) To. 3. des. 2020
Meny

Hallanderiets Ærespris til Solveig Homme (90)

LM-fotos: Svein-H. Strand

Fredag 29.05.15. Oppdatert senest 20:18. Solveig Homme (90) ble i ettermiddag som den andre tildelt "Hallanderiets Ærespris" i en sammenkomst utenfor Sons unike handelsmuseum siden for ett år siden.

Som diplomet forteller, etter utnevning av De Flygende Hallandere, er den spreke 90-åringen nå æresmedlem av Hallanderiet for sitt arbeid i Son Cigar og Fruktforretning gjennom ca 40 år, for Sons handelsliv.

Hvor passende og fortjent dette er, ble både sterkt og grundig understreket i taler av Knut Chr. Hallan og ordfører John A. Ødbehr:

Kiosken i tranga rett over Son Kro med en blid og hjelpsom Solveig var mer enn en kiosk, også med tanke på sortimentet som spente fra vanlige kioskvarer til barberblader og dopapir. Sånn sett et supplement til dagligvareforretningene, som hadde langt tidligere stengetid dengang enn nå.

Son Cigar og Fruktforretning ble etter hvert nærmest en institusjon og et tilbud som sitter klistret i minnet hos to generasjoner fastboende og sommergjester. Noe som også ble spontant kommentert fra flere av de frammøtte.

Ordføreren løftet det hele opp til det generelle, som et eksempel på hvordan hjelpsomme og blide mennesker bak diskene i småsteder som Son rett og slett kan skape og skaper lokalhistorie.

På åpningen av Hallanderiet i mai i fjor ble den første æresprisen med diplom tildelt Sonja Nyland, som gjennom flere tiår drev dagligvareforretning i skiftende lokaler i sentrum.

FLERE OG STORE BILDER PÅ HERISON.NO.


Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland