www.lokalmagasinet.no NYHETER | Hallan: – Makan til interesse har jeg aldri opplevet! Sø. 17. jan. 2021
Meny

– Makan til interesse har jeg aldri opplevet!


LM-foto: Sturla Strand

Publisert 24.05.15. 13:33 Jeg har solgt Morgan, Ferrari og Maserati, fabrikknye biler i luksusklassen. Vært med på utstillinger og treff i inn- og utland. Men ingenting slår det å komme til Son i "Hans Jacob Hansens gamle Opel". Interessen er enormt positiv, sier Knut Chr. Hallan til LM dagen etter den overraskende presentasjonen på Son handelstorg.

Som i et eventyr: Gamle Soninger kjenner igjen Blåmann umddelbart! Denne er svært så spektakulær! Se der, nå er Hans Jacobs gamle bil tilbake i Son, sier noen. Men det er ikke den originale bilen til Hans Jacob, derimot en veldig lik bil. Hvor det ble av originalbilen vites ikke, den sto lenge i Thornesjøboden, men borte er den.

Men det som trengs å vite om nye Blåmann, kjenner Hallan i detalj. Og på toppen av det hele: Karosseriet er laget så nærme Son som det går an:

- Denne er bygget i Mølleveien på Kambo hos Auto-Karosserifabrikken G. Henning i 1952. En Opel Blitz 2,5 liter rekkesekser med skilt B-30082 fra 10. juni 1952. Byggenummer 680. Kilometerstanden 276800 på 63 år er sjelden vare!

Hallan satser på at den kan bli Sons kjæledegge.

At alle kan få glede av den, understreker han. Nedenfor kan du se og lese stoffet LM la ut i natt.


Endelig kom BLÅMANN!


LM-foto, begge: Sturla Strand

Publisert 24.05.15 Det var pinseaften, historiens andre torghandeldag på nye Son torg og der sto jaggumei Knut Chr. Hallan storfornøyd med en splitterny oppusset kopi av Blåmann!

Lastebilen Blåmann, en 1952-modell Opel, var i kjøpmann Hans Jacob Hansens tjeneste i handelshuset Aimar Hansen & Søn i Thornegården i Son fram til 1960-tallet. Hallan bare måtte ha en makan knyttet til Hallanderiet et par steinkast opp i Storgata.

Som vi tidligere har fortalt, dukket lastebilen av samme merke og årgang opp og ble kjøpt på senvinteren. Temmelig "trengende" var den på flere måter. Men rett før pinse hadde fagfolk gjort det som måtte gjøres før nye Blåmann kunne leveres til Son.

Fredag kveld la Hallan personlig siste hånd på verket. Og da torghandelen åpnet i går, sto de begge der i solen som mer enn varslet at sommeren er på vei. Snakk om timing!


Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland