www.lokalmagasinet.no NYHETER | H-fraksjonistene står på Ma. 30. nov. 2020
Meny

H-fraksjonistene står på

Publisert 11.11.14. Oppdatert 14:24. (Reporter Svein-H. Strand) Kriserammede Vestby Høyre har i dag et svært retningsgivende årsmøte. Det kan bli preget av kampvoteringer om sentrale styreposisjoner. Samtidig utløper fristen for å presentere et listeforslag til nominasjonsmøtet. Kampen om å prege partiet framover meldes også å ha nådd nominasjons-komiteen. Ryktene går om et noe kompromisspreget listeforslag som ikke er godt nytt for ordfører- og regellojale medlemmer.

♦ Fraksjonistene har arbeidet iherdig for å få satt sitt merke på styret i kveld, får LM opplyst. Men det har en god stund vært kjent at en av dem, styrelederen siden i sommer, allerede ønsker avløsning.

Anne Grethe Klæboe ble kastet inn som styreleder da Bjørn O. Skaug trakk seg etter skandaleavsløringene om hemmelig fraksjonsvirksomhet i kommunestyregruppa.

Tone B. Yrvum blir ny leder i Vestby Høyre? Foto: Vestby Høyre

I "ordførerfløyen" skal det være et utbredt ønske om å få kommunestyrerepresentant og konstituert organisatorisk nestleder Tone Blixøen Yrvum som ny styreleder.

Hun har både hode og styrke nok til denne oppgaven, som en sentral kilde uttrykker det overfor LM. Yrvum fikk nylig 8. plass på Akershus Høyres liste til fylkestingvalget 2015.

Samtidig utløper altså fristen for å presentere et listeforslag til nominasjonsmøtet. Ifølge vedtektene skal nominasjonskomiteen legge fram sitt forslag senest 21 dager i forveien.

Nominasjonskomiteens leder Paal Jargel regnes for å stå støtt i "ordførerfløyen", men skal ha vært under press fra fraksjonistene. Disse skal ha alliert seg med komiteens medlem Ole-Johan Hvidsten. Han er bror av kommunestyrerepresentant Jens Hvidsten, opprørsleder Bjørn O. Skaugs høyre hånd og en av dem som i sommer skrev under det hemmelige forslaget om gruppeleder Stig Eydes avgang.
 .
Foran årmøtet ser foreningsstyret slik ut (gjengitt etter hjemmesiden på internett). En mer utfyllende og oppdatert oversikt over styreverv følger årsberetningen som er vedlagt innkallingen til styremøtet.

Anne Grethe Klæboe - Leder
John A. Ødbehr - Ordfører
Eirin Stuhaug Bolle - Gruppeleder (og valgt varamedlem)
Jan Oscar Svae - Sekretær

Paal Jargel - Kasserer

Hilde Feragen - Styremedlem
Rune S. Tressum - Styremedlem og internettredaktør

Jan Tore Storsveen - Varamedlem
Sveinung Eggen - Varamedlem

Tone Blixøen Yrvum - Kvinneforumansvarlig
Roble Wais - Unge Høyre-kontakt
Eivind Topper - Senior Høyre-kontakt
Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland