www.lokalmagasinet.no NYHETER | GRÅTT, MEN ILLE GODT Sø. 27. sep. 2020
Meny

GRÅTT, MEN ILLE GODT!

Søttende Mai tjuesøtten.

(17.-18.05.17) (Tekst og foto: Svein-H. Strand) 17. mai 2017. Det var grått. Og ja, det kunne bli regn. Ti tusen mennesker, som noen hadde forutsagt, var det langtfra i gatene. Men det var mange nok. Og barnetoget gikk strålende inn som vikar for sola. 17. mai-komiteen kan med god samvittighet kopiere overskriften her i protokollens sluttrapport for dette år.

ALLE VAR snille og greie med hverandre, og ingen fulle var å se, ikke minst på Son torg der barnetoget endte og parkerte i fabelaktig orden foran scenen. En av hvert kjønn fra elevrådet på Grevlingen ungdomsskole kom seg greit igjennom talen for dagen om velferdslandet, og det gjorde ingen ting at en av dem i starten ikke klarte å lese det som sto på manuslappen.

MEN FØRST framførte ordfører Tom Anders Ludvigsen sin velskrevne tale for dagen med patos, og sannelig avslørte han til slutt også interessante sangferdigheter og evne til å få alle med, etter hvert. Hans introduksjon av neste taler blir nok også husket:
– Ei flott og snill Sonsjente som bryr seg om folk.

DET VAR ordførerens godt voksne partifelle Marit Bjørlo (bildet). Fra en stol på 17. mai-scenen leverte hun resultatet av prøveboringer inn i de gode sider ved landet vårt og hvordan det har utviklet seg i etterkrigstiden. Siste del ble en sterkt lokalt preget oppsummering av utviklingen i Son, basert på omfattende intervjuer hun i sin tid gjorde med soninger fullastet med kunnskap. 

RUSSEN VAR heller ikke i år mer støyende og utagerende enn det som greit er. Men hva skjulte seg egentlig ombord i den svære bussen merket FOLLORUSS, en lettere psykedelisk dekorert doning som plutselig dukket opp i barnetoget og ség nedover kroa-bakken? Foran denne optimale russebuss som såvidt fikk snirklet seg gjennom Spinnerigårdtranga, gikk noen fra stammen, tidvis baklengs, med viktige tryggingsoppgaver.

MIN NASJONALDAGSKRØNIKE i ord får slutte med at arenaen deretter ble overtatt av ungdommelige lokale grupper som bød på fin og variert musikk og artistisk dans. Og at Glenneparken, før barnetoget, var en fin og nær arena for diverse tilbud og det stadig flotte korps Soon Etter Frokost. En fin oppvarming før barnetoget, der de fikk følge av Såner Skolekorps og Ås og Vestby Janitsjar. Da lar jeg bildene fortelle resten. Og hele det rikholdige programmet for dagen, med start ved Minnetøtta som vanlig, kan du jo lese på annet sted her i LM.

Ja, det er barnas dag. Men gode voksenråd kommer godt med. 

– Du snakker om! Tror jeg tar meg en aldri så liten pust i bakken. Ta et fint bilde da, du.

Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland