www.lokalmagasinet.no NYHETER | Gratis golfkurs i Folkehelseuka Ti. 27. okt. 2020
Meny

Gratis GOLFKURS i Folkehelseuka


LM-foto fra Soon Golfbane: Svein-H. Strand

Publisert 09.08.16. Oppdatert 10:48 (LM Nyhetsdesk/Marianne Haugland) I september er det Folkehelseuke i Vestby kommune, og da slår Soon Golfklubb til med et gratis nybegynnerkurs over en helg for folk i alle aldre.

► "Veien til golf" heter nybegynnerkurset som blir forkortet VTG. Bjarne Tellefsen er VTG-ansvarlig i Soon Golfklubb og ønsker mange nye medlemmer velkommen.

Denne idretten inneholder alt trim, konkurranse og godt selskap, sier han.

Jeg håper folk i kommunen og omegn kjenner sin besøkelsestid og slenger seg med. Selv setter han seg på sykkelen og suser fra Sjøhagen i Moss og bort til banen nord i Son så ofte han kan.

IKKE SÅ DYRT SOM DU TROR
En av fordommene som har fulgt golf i alle år er at det er dyrt. Ifølge entusiasten Tellefsen er alt du trenger et nybegynnerkurs og medlemskap i en golfklubb.

Undersøkelser fra Sverige viser at golf er en rimelig idrett sammenlignet med fotball, ishockey, ridning, alpint og flere andre idretter. I golf kan man bruke vanlige klær, og utstyret holder lenge. Medlemskap finnes i ulike kategorier, og prisen her i Son er gunstig. Med det nye klubbhuset er det også mulig å drive med golf hele året.

INGEN "EKSAMEN"
Tellefsen forteller at det som tidligere ble kalt "grønt kort" er erstattet av et kurs med mer praksis, mindre teori og ikke minst: "Eksamen" er avlyst. Deretter er det individuelt hvor mye hver enkelt trenger av trening for å mestre køllene sånn høvelig.

Klubbens hovedtrener, David Holder, tilbyr trening tilpasset nybegynnere hver tirsdag. I tillegg er det flust av muligheter til å trene selv både på lange og korte slag, i sand og på korthullsbanen som for øvrig kan brukes av alle, også folk som ikke har gått på kurs.

Det siste man gjør før man slippes ut på golfbanen på egenhånd, er å gjennomføre en såkalt fadderrunde.


En av våre frivillige, erfarne og tålmodige faddere går da en runde med nybegynneren og hjelper med råd og tips til hvordan man beveger seg på golfbanen og hva man skal ta hensyn til, forklarer Tellefsen.

Selv bruker han alt fra en halvtime til halve dagen på golf avhengig av hva som passer timeplanen og resten av familien.

GOD TRIM OG GODT SELSKAP
Visste du at du går omtrent seks kilometer når du spiller ni hull? Men golf er mer enn å slå en liten ball rundt på en gressplen.

Det er ikke tvil om at det sosiale er en viktig faktor for mange som spiller her, sier Tellefsen.

I golf er det slik at man spiller vel så gjerne med ukjente, som med venner og kjente. I turneringer blir man satt sammen i grupper. På den måten oppstår mange nye vennskap. Felles trening og en samling i klubbhuset med en kaffekopp er også viktige trivselsfaktorer i golfen.

Klubbens nye trener, David, har gitt mange aha-opplevelser til medlemmene. Økt mestring på banen gjør golf enda morsommere, og da går skrittellerne og andre aktivitetsmålere helt av hengslene, og trimmen kommer av seg selv. En undersøkelse gjort av Høgskolen i Telemark viser at det å ha det moro faktisk er den viktigste motivet for de fleste golfere.

Det kan vi slå fast at man får her i Soon Golfklubb, understreker Tellefsen.


Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland