www.lokalmagasinet.no NYHETER | Fugler, sier UFO-Sverige Fr. 30. okt. 2020
Meny

Fugler, sier UFO-Sverige


Er både disse tre objektene og de to som fløy et stykke bak, fugler i flukt? Hvem ser vinger her?

Publisert 05.04.16. Oppdatert 16:23 (Reporter Svein-H. Strand) "Vi på UFO-Sverige har nu hunnit titta på dina bilder. Vi har jämfört med bilder som kommit in till oss genom åren och det ser ut som det är fåglar som du fångat genom linsen. Typiska rörelser från fåglar i flykt syns på bilderna. Men det är ju svårt att se exakt vilka slags fåglar det är." ► Det sier Riksorganisationen UFO-Sverige i en e-post til LM-fotograf Sturla Strand, undertegnet lederen, Anders Berglund. Redaksjonen har, fra tidligere, erfaring med UFO Norges svake vurderinger av opptak fra Son-området. (Utsnittet av det sterkt forstørrede bildet nedenfor, fra 2005, som angivelig også var en fugl...)


LM-foto: Sturla Strand

Lenke til saken med tre bilder tatt ved Son Bru i 2005.

Derfor var det denne gang "søsterorganisasjonen" UFO-Sverige som ble kontaktet om opptakene fra den klare tidligkvelden ved Mossesundet 14. februar. Men har UFO-Sverige lest reportasjen?

► Det interessante var jo at den også viste to andre objekter som kom flyvende innover sundet et stykke bak de tre ukjente objektene. Dette var åpenbart fugler, store fugler, og vingene kan tydelig ses på den forreste. (Bildet nedenfor.)


► Og et hovedpoeng var at de tre objektene ikke lenger er å se på opptak like etter at de befant seg over Kambo Mølle, sett fra fotografens standplass i Brevikbukta. UFO-Sverige spør om fotografen så objektene på stedet, eller først etter at han hadde lastet opptakene inn på PC-en. Igjen: Har UFO-Sverige lest reportasjen og vurdert alle bildene?

► Et tredje poeng i reportasjen var nemlig at det ikke var før han satt ved PC-en dagen etter, at fotografen oppdaget denne overaskende "bonusen" på jakten etter et fint kveldsmotiv. Alt stoff som er publisert om dette før dagens oppslag, med store bilder, ligger nå på denne samlesiden.
Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland